Белгия

Висше Образование и Кандидатстване в Белгия 

Поради многото на брой запитвания от ученици и родители, които получаваме през последните месеци, ние от UNIFY винаги работим по развитие и разширяване на услугите си, спрямо вашите желания и нужди, затова вече можем да ви предложим и нова учебна дестинация, с която работим, а именно Белгия!

Белгия е малка държава, която освен че се намира в сърцето на Европа и е седалище на редица международни институции, се нарежда и сред водещите страни по качествено висше образоване. KU Leuven e престижна асоциация, в която членуват 6 топ белгийски университета и тя по традиция се класира на челни места в редица престижни световни класации.

Достъпната такса за обучение от 1092 евро на учебна година (2023/2024) за граждани на ЕС допринася допълнително за налагането на Белгия като водеща учебна дестинация. Много от програмите се предлагат на английски език, практически насочени, с модерна образователна система и включени стажове. 

Why Study in Belgium?

А ето и 10 от причините, поради които да изберете висше образование в Белгия и кандидатсване в Белгийски университети:

1. Белгия е в сърцето на Европа и има отлични транспортни връзки.

2. Мултикултурна и интернационална среда.

3. Официални езици са холандски, френски и немски, но английският е широко застъпен в обществения живот – работа, обучение и комуникации.

4. Качествено и достъпно висше образование в световнопризнати университети.

5. Бакалавърски програми на английски език в разнообразни сфери – бизнес, мениджмънт, комуникации, компютърни науки, журналистика, туризъм, развлекателна индустрия, графичен дизайн, дигитални медии и др.

6. Белгия е седалище на редица международни организации и лесно се намират престижни стажове.

7. Работа по проекти и учебни пътувания в чужбина.

8. Практически ориентирано обучение в тясно сътрудничество с бизнеса.

9. Оживени и живописни студентски градове, в които се провеждат многобройни културни събития и кипи активен социален живот.

10. Намирането на настаняване е лесно особено при раннно кандидатстване и не може да се сравни с това в Холандия. Университетите разполагат със стаи, които предлагат на първокурсниците.

 

Университети в Белгия, с програми изцяло на английски език и с безплатно кандидатстване:

Thomas More University of Applied Sciences

 

Howest University of Applied Sciences

 

Artevelde University of Applied Sciences

Logo