Сфери на обучение

Архитектура

Архитектура

Архитектурата и строителството са сфери, свързани с изграждането на сгради и строителни конструкции, планиране и проектиране на населени места, улици, площади, паркове, дори конструиране на детайли и обзавеждане. В днешно време най-популярните и търсени специалности в Холандия в тази сфера са Градоустройство (Civil Engineering) и Ландшафтна архитектура (Built Environment, Spacial Development). Индустриален дизайн и Интериорен дизайн са предпочитани магистрърски програми.

Виж програмите
Изкуство, музика, дизайн

Изкуство, музика, дизайн

Изкуството и музиката са сфери, свързани със създаване на всякакъв вид изкуство, арт и музика. Това могат да бъдат не само класически специалности като рисуване, изящни изкуства, дизайн, музика, джаз, но и специалности като медия, дизайн на компютърни игри, 3D визуални изкуства и т.н. Холандия е една от най-известните и предпочитани дестинации за изучаване на специалности в креативните сфери.

Виж програмите
Бизнес, Икономика, Финанси, Мениджмънт

Бизнес, Икономика, Финанси, Мениджмънт

Бизнес науките (International Business) са доста обширна сфера, в която може да учиш много неща – от финанси (Finance Management) до човешки ресурси (Human Resourse), съответно и кариерните ти възможности, учейки в тази среда са доста широки – всяка организация има нужда от един добър бизнес специалист. В специалностите по бизнес и мениджмънт в Холандия, студентите се обучават на лидерски умения, с които след дипломиране могат да ръководят компании и дори да стартират собствен бизнес.

Виж програмите
Инженерство

Инженерство

Инженерството е техническа сфера с много разнообразни програми. В нашия технологичен свят има недостиг на кадри в тази сфера. Най-престижните програми са Роботика (Robotics), Автомобилно инженерство (Automotive Engineering), Механика (Mechatronics), Машиностроене, Индустриално Инженерство (Industrial Engineering), Електроинженерство (Electrical and Electronic Engineering).

Виж програмите
ИТ

ИТ

Информационните технологии (IT) е най-бързо разиващата се сфера в днешно време. Най-търсената програма е софтуерното инженерство (Software Engineering). Все по-полулярни са програмите свързващи ИТ и бизнес сектора.

Виж програмите
Туризъм и хотелиерство

Туризъм и хотелиерство

Туризъм (Tourism Management), хотелиерство (Hotel Management) и ивент мениджмънт (Event Management and Leisure Management) са сфери свързани в най-големите световни индустрии, носещи приходи от милиарди долари всяка година. В днешният свят пътуването става все по-достъпно за повече хора, а брандирането и управлението на туристическите градове е все по-развито и затова специалностите в тази сфера имат обещаваща кариера.

Виж програмите
Маркетинг, реклама, PR, Комуникации

Маркетинг, реклама, PR, Комуникации

Маркетинг (Marketing), реклама и PR са сфери, свързани с разработването на различни реклами и промоционални кампании на продукти, услуги, събития, организации или личности. Дигиталният маркетинг (Online Marketing) е задължителна част от маркетинга и маркетинговите програми в Холандия.

Виж програмите
Право

Право

Правото, което се изучава в Холандия на английски език може да бъде Международно право (International or Global Law) или Европейско право (European Law). Магистратурите в тази сфера са много разнообразни от Гражданско право до Търговско право, Данъчно, Осигурително, Наказателно и много други.

Виж програмите
Медия и игри

Медия и игри

Медията (Media) е една от най-креативните сфери, свързана с работа в различни медии като телевизия, радио, кино, реклама, а игрите (Game Design and Programming) – със създаването, разработката и дизайна на компютърни игри.

Виж програмите
Математика, Химия, Физика, Биология

Математика, Химия, Физика, Биология

Това са класически естествени науки. Биология, Химия, Физика и Математика могат да се изучават като индувидуални специалности, така и в съвкупност в специаности като Environmental Science for Sustainable Energy and Technology – топ специалност в Холандия.

Виж програмите
Медицина и Фармация

Медицина и Фармация

Чистата Медицина (International Track Medicine) в Холандия е на английски език само през първите 3 години, след това специализациите и магистратурите са на холандски език. Това прави програмата една от най-предизвикателните специалности за изучаване, защото наред с лекциите по медицина, от студентите се очаква да научат холандски език. Фармацията (Pharmaceutical Sciences) е изцяло на английски език.

Виж програмите
Социални науки

Социални науки

Социалните науки са сфера, свързана с общество. Това са науки като социология, политология, международни отношения и всички останали, свързани с отношенията на хората в обществото.

Виж програмите
Логистика

Логистика

Логистиката (Logistics Management or Logistics Engineering) е наука, която e тясно свързана с индустрията и бизнесът. Това е сфера със изключително значимост за развитието на съвременния бизнес свят и намира приложение във всяка една компания.

Виж програмите
Психология и човешки ресурси

Психология и човешки ресурси

Психологията (Psychology) изучава поведението на хората в социалното им обкръжение. Човешките ресурси (Human Resourse Management) са тясно свързани с психологията, тъй като те се занимават с поведението на хора, работещи в дадена организация.

Виж програмите
Култура и езици

Култура и езици

Културата (Culture and History) и езиците (Business and Languages) са категория науки, в които се изучава за развитието и културата на общество, лингвистика, развитие на езика, както и различни езици и т.н.

Виж програмите
Без математика :)

Без математика :)

Без математика е сфера, в която сме обединили всички програми, в които не се изучава математика, защото знаем, че тя не е любима на доста от вас :)

Виж програмите
Наука за околната среда

Наука за околната среда

Наука за околната среда или екологията се занимава с всичко, свързано с природата и опазванието й.

Виж програмите
Logo