#ИмамЧовеквUNIFY

#ИмамЧовеквUNIFY

#ИмамчовеквUNIFY е нашата кампания, която цели да ви запознае с дейността ни, като единствения специализиран консултант за Холандия. Ще разберете повече за това кои сме ние, кои са нашите студенти, кои са нашите партньори, защо можем да си позволим голяма част от услугите ни да са безплатни и с какво се различаваме от останалите агенции за образование в чужбина. 

 

Искаме да ви представим един проект, зад който стоят 9 години неуморим труд, безброй срещи с ученици, родители, безброй посещения на университети, училища, семинари, презентации и още много... До сега винаги сме ви разказвали за Холандия, за програмите, за изискванията, крайните срокове, живота на студентите, изложенията...а сега искаме да ви разкажем за НАС – за това кои сме, какво правим, защо го правим, защо университетите и хората ни се доверявати защо е важно всеки да може да се похвали с #ИмамчовеквUNIFY.

Кои сме ние?

При първа среща винаги се питаме ти кой си, а след това продължаваме с ние кои сме. Всъщност UNIFY не е просто консултантска агенция за изпращане на студенти в Холандия. Ние сме млади и амбициозни хора, които стоят гордо зад точното определение на Юнифай – Единственият официален специализран представител на холандските университети в България. Ние помагаме на студентите да заминат само и единствено в Холандия и това ни прави уникални. И да, ние работим и всяка година изпращаме ученици и студенти във ВСИЧКИ университети в Холандия. Няма университет, с който да не работим, и в който да не можем да ви изпратим документите. Единствената разлика е, че на някои от тях сме официалното представителство за България и заради това имаме сключени договори да ги представляваме, а с други нямаме такива договори, но това не ни пречи да изпращаме студенти и там! Но за това малко по-късно ще говорим....

Каква е мисията ни?

Консултантите ни са бивши възпитаници от холандски университети, които са се върнали в България и тяхната мисия е да помагат на бъдещите студенти в новото начинание, както и да предадат опита си от първо лице. Така стигаме и до основната МИСИЯ на UNIFY – да помага на всички бъдещи студенти в Холандия да кандидатстват безплатно. Нямаме такси за консултациите, кандидатстването в университети, на които сме представители, подготовката и обработката на документите, редакцията на мотивационното писмо. Както ние казваме, приемът в университет в Холандия е една много малка част от целия път, който трябва да извървите. И разбира се ЦЕЛТА на всички е, учениците и студентите да бъдат успешно приети в Холандия, а това можем  да твърдим спокойно, че всички наши ученици получават в най-кратки срокове писмата си за прием, защото ние обработваме докуменитте и  ги изпращаме до университетите до 24 часа, след като сме получили докуменитите. И отговорът от тях идва в най-кратки срокове, понякога дори и 2-3 дни. 

Какво ни прави различни?

Много често ни задават въпроса – какво ви прави различни?
Да! - специализирани сме само в Холандия.
Да! - работим с всички холандкси университети.
Да! – били сме студенти в Холандия.
ДА! – ползваме личните мейли на учениците и те виждат етапа на кандидатстване във всеки един момент!
ДА! – документите са подадени до 24 часа след получаването им!
ДА! – работим в тясна връзка с униерситетите и #ИМАМЕЧОВЕК във всеки един университет, който да ни отговори на въпросите, ако все още такива :) 
ДА! – ние сме представители на университетите тук, ние сме тяхното лице и ние сме тренирани от тях, в това как искат документите, кога и по какъв начин се изпращат нещата, какви са специфичните изисквания и на какво трябва да се наблегне.

Какви за ценностите ни?

Ценности не само на UNIFY, но и на всеки служител: Ние сме себеотдайни, отзивчиви, изживяваме историята на всеки един лично, помагаме във всеки момент, градим с вас, вървим ръка до ръка с вас по пътя „До входната врата на университета“, каквото е и нашето МОТО.

Защо можем да си позволим услугите ни да са безплатни?

Все пак ние сме компания и както всяка една компания по цял свят тя трябва да се издържа и да изкарва приходи, за да може да покрие всичките си разходи. Както вече знаете, нашите услуги за партньорските ни университети са напълно БЕЗПЛАТНИ. За вас. С всички партньорски университети имаме сключени договори за официално представителство. И за това представителство, разбира се, получаваме заплащане от тях. Ние правим първите срещи с ученици и родители, подготвяме първия етап – дали отговарят на изискванията, правим подбор и събиране на правилните докуемнти, проверката и придвижването към университета през международния отдел и програмния ни кординатор там. Всеки университет ни обучава за документите, в какъв формат ги искат, колко да са дълги, колко да е голям файла, как да работим с техните системи, кога са крайните срокове и можем ли да направим нещо, ако сме изтървали този краен срок.  За университетите, с които имаме такива отношения (а те са вече 20), е много по-лесно и изгодно да #ИМАТЧОВЕКВБЪЛГАРИЯ като нас, защото им е много по-скъпо да наемат специално отделен човек в университета, който да отговаря на всички запитвания, да проверява документи, да ги връща за редакция. Затова и ние сме тук! Всички имаме една обща цел – да бъдете успешно приети в университета, който искате! Ние даваме препоръки, обясняваме разликите в университетите и програмите, но решението е на учениците и родителите. Ние не вземаме решения вместо вас и изборът е ваш! Разбира се, ако искате да кандидатствате в университет, който не от наше представителство, няма никакъв проблем. С много от тях работим в също толкова близки отношения, както с останалите, просто имаме такса от 250 лв., която трябва да се плати за да можем да ви помогнем да кандидатствате там. А това с кого имаме договор или не, зависи изцяло от политиката на университетите и ако в нея няма заложено, че те работят с местни представителства, то това не означава, че университет е по-добър или по-лош. Просто решение на мениджмънта на съответния университет. Накрая печелите вие, че сте влезли в университета, в който искате; университета печели вас като кадър, който ще развие потенциала си там, и ние печелим доволни студенти и доволни университети! 

Нашите услуги:

Кандидатствайки с нас вие може да сте сигурни, че ще ви помогнем освен с целия процес по подаването на документите ви в университета, в който желаете, но и след това ще ви помогнем с цялата информация преди заминаване. Това най-общо включва – как да си потвърдите мястото в университета, как да си платите таксата – наведнъж или на всноски, кога и как се тегли кредит, как да си отворите холандска сметка...и още отговор на куп въпроси!

И така, след като поговорихме за кандидатстването нека допълним и какви още услуги предлагаме. Това са услуги, свързани с целия процес по кандидатстване и те са опционални и НЕ задължаваме никой с тях. Имаме платени курсове за написване на CV и мотивационно писмо, курсове за подготовка за сертификат IELTS, кариерни тестове от професионален кариерен консултант.

#ИМАМЕЧОВЕКВЪВВСЕКИУНИВЕРСИТЕТ

Всяка година организираме и събития за образование – Дни на образованието в Холандия! По време на тях събираме на едно място представители на университетите, както и студенти там, понеже #ИМАМЕЧОВЕКВЪВВСЕКИУНИВЕРСИТЕТ. Те идват тук, за да се срещнат с родители и ученици, които имат много въпроси към тях. Освен полезните лекции и презентации, на място можете да получите отговор дори на най-детайлния въпрос, който ви интересува. Ако се колебаете между няколко университета, то по време на събитието ще може да се срещнете с тях, за да си създадете впечатление, което със сигурност ще изиграе роля при избора ви на университета за вас. И тук идва въпроса, който ни задават често – защо даден университет го няма на изложението ви или не е идвал в България? Не иска българи ли, че не идва по изложения тук? И не, ние нямам отговор на този въпрос. Отново е до политиката на университета. Вие сами избирате дали ще кандидатствате в университет, който не сте виждали в България или такъв, който има договор за официално представителство тук. 

 

И след като накратко ви запознахме с нас, то проекта ни #ИМАМЧОВЕКВЮНИФАЙ ще продължи с много истории на успелите българи, на тези, които останаха в Холандия, на тези, които се върнаха в България, на тези, стигнали до Нова Зеландия, на тези започнали да преподават в университета, на тези, които тепърва им предстои заминаване... Следете нашия БЛОГ за повече истории. 

 

 

Logo