Защо да учим в Холандия?

1. Има над 2,100 + бакалавърски и магистърски програми на английски език

Холандия е на първо място с най- голям брой международни програми на английски език, като страна, където той не е официалният език. Освен това, над 95% от населението на Холандия говори свободно английски език.

2. Световно признато образование, на достъпни цени

Холандското образование е относително достъпно, а и в същото време се смята за едно от най-престижните в света, въз основа на класацията “Universitas 21”. Годишната такса в момента се равнява на ок. 2000 евро на година, има възможност за изплащане на таксата на вноски или възможност за студентски заем. Ежедневните разходи не са повече, от колкото във всяка една страна в Европейския Съюз. Холандия също така е една от малкото страни, в която студентите и получават допълнително финансиране, в случай че имат работа и учат по същото време.

3. Изключително международна среда

Международните студенти в Холандия са от повече от 160 различни националности. Университетите работят по стратегия от Министерството на Образование в Холандия за създаване на международна класна стая, т.е. възможно най-много студенти от различни държави в една класна стая. В Холандия вярват, че всеки, който е бил международен студент, след това става международен кадър.

4. Съвременно и практическо образование

Образователната система в Холандия е много модерна. Методите на преподаване са различни и интерактивни. Обръща се много внимание на мисленето, личното мнение и креативността, не на зубренето. В повечето бакалавърски програми има включен задължителен стаж, който подготвя студентите за бъдещата професия.

6. Холандия е в сърцето на Европа

Холандия е една от най-сигурните и най-щастливите държави в Европа. Холандците са изключително отворени и приветливи. Няма да срещнете дискриминация към чужденци или различни хора. Всичко е на близо, само на няколко часа път е от столици като Париж, Берлин, Брюксел, Лондон... Студентите използват уикендите, за да ги посетят.

7. Бърза реализация след дипломиране

Благодарение на практически насоченото образование и задължителните стажове, студентите от холандските университети се реализират много бързо. По последни данни от университетите, над 80% от завършващите студенти, си намират работа по специалността в срок от 1-2 месеца след завършване. По-голяма част от студентите продължават да работят в компанията, в която е бил стажът им, разбира се ако са се представили добре. Холандия е 17-тата по големина икономика в света. Част от най-известните компании, в който студентите си карат стажовете включват Philips, Heineken, Philips, KLM, Shell, ING Bank, Unilever, Intel, Bosh и др.

 

whystudyinhollandinfographic

Разбери какви са митовете за образованието в Холандия ТУК

Logo