Мнения на студенти

Константин Купенов

Константин Купенов

Automotive Engineering, HAN University of Applied Sciences

Без огромната и своевременна  помощ на консултантите от UNIFY София, аз нямаше да успея да се запиша в срок за кандидатстването. Изключителната организация на фирмата направи възможно кандидатурата ми да се изпрати в готов вид.

Кристиян Стефанов

Кристиян Стефанов

Creative Media & Game Technologies, Saxion University of Applied Sciences

Със сигурност бих предложил UNIFY на бъдещите кандидат-студенти, защото те организират изключително много събития, на които идват представители от дадени университети – студенти, професори и др., които също могат да отговарят на всеки въпрос.

Фатме Фета

Фатме Фета

International Business, HZ University of Applied Sciences

UNIFY за мен не бе просто агенцията, чрез която кандидатствах, UNIFY бе подкрепата в трудностите, съветникът в несигурността и най-вече приятелски протегната ръка за помощ. От първа ръка получих отговор на всичките си въпроси, а те бяха поток от хиляди.

Рада Лазарова

Рада Лазарова

International Business, HZ University of Applied Sciences

Момичетата от UNIFY са изключително готини и мили и направиха процеса ми за кандидатстване като разходка в парка. Препоръчвам агенцията на всички бъдещи кандитат-студенти, които са се ориентирали към Холандия.

Елица Стоянова

Елица Стоянова

Creative Media and Game Technologies, SAXION University of Applied Science

Избрах UNIFY, защото се фокусират специално в обучението в Холандия, заради което можеш да получиш много повече информация. Също така е хубаво, че те свързват със заминали студенти, готови да отговорят на всичките ти въпроси. Екипът е невероятен.

Калоян Кръстев

Калоян Кръстев

Information Technology & Communication (ICT), Fontys University of Applied Science

Нещото, за което се радвам най-много е, че срещнах приятели от цял свят. Двамата ми най-близки приятели идват от Карибските острови и Албания. Може да срещнеш хора отвсякъде – Азия, Африка, Северна и Южна Америка. Има много българи и смятам, че българското общество е силно изразено и можеш да се чувстваш като у дома.

Кристин Сергиева

Кристин Сергиева

International Business, Avans University of Applied Sciences

Avans University е обявен за номер едно университет за 2017, а програмата International Business and Management Studies (вече преименувана само на International Business) е обявена за най-добрата сред същата специалност в другите холандски университети. Има адски много националности, като преобладават холандци, немци и българи. Според мен, университетът се отличава с това, че всичко на теория се прилага и в практиката под формата на стажове и проекти.

Слави Стоев

Слави Стоев

Creative Media and Game Technologies, Saxion University of Applied Sciences

Индустрията на игрите е винаги разрастваща се, за игрите специално има много авенюта: традиционната индустрия на конзолни и мобилните игри за забавление; виртуалната и модифицирана реалност (VR & AR); така нареченият ‘serious gaming’, с цел подпомагането на болните или инвалидите или като образователни програми. Дори и игрите да не са твоят главен интерес, винаги можеш да потърсиш подобна индустрия. Животът в университета е такъв какъвто искаш да бъде.

Сияна Илиева

Сияна Илиева

Multimedia Design: Game Design, Hanze University

Благодарение на UNIFY попаднах в една от най-уникалните среди и съм изключително щастлива с избора който направих. Кандидатстването мина превъзходно и беше изключително лесно,бързо и приятно. Служителите на UNIFY са млади, готини и позитивни хора и са винаги на среща да помогнат.  

Тодор Костов

Тодор Костов

International Business

Избрах  UNIFY, защото ги открих от изложение в Стара Загора. Изключително доволен съм от тях, защото ми помогнаха с документите и всички въпроси относно кандидатстването. Със сигурност бих препоръчал услугите им на други кандидат-студенти, защото са много точни.

Виктория Проданова

Виктория Проданова

Creative Media & Game Technologies

Избрах услугите на UNIFY след едно изложение, на което изпъкнаха с опит и информация конкретно за Холандия. Изключително благодарна съм на целия екип и на моята консултантка. Бих преопоръчала UNIFY без съмнение, защото и аз самата бих избрала тях отново!

Георги Костов

Георги Костов

ICT & Software Engineering, Fontys

Доволен съм от UNIFY, не само че не трябваше с почти нищо да се занимавам за кандидатстването, а и те винаги са учтиви и готови да ти помогнат и отговорят на въпросите. Ако имате проблеми във Холандия, те с удоволствие биха помогнали ако могат.

Константин Михайлов

Константин Михайлов

ICT & Software engineering

Наистина UNITY ми помогна с избора ми и с радост споделям, че благодарение на това, че работят в тясно партньорство с почти всички холандски университети, периодично получавах актуална информация в детайли за всички документи и крайни срокове, които се изискват.

Петя Дичева

Петя Дичева

Creative Business & Media Management

Първоначално имах тотално различна представа за това какво искам да уча. Милена ме пита редица въпроси на първата консултантия, за това как си представям университета и какви предмети мисля, че ще изучавам. Доверих се на експертното й мнение и съм изключително щастлива!

Теодор Лорисов

Теодор Лорисов

International Tourism Management

Определено съм доволен от услугите на UNIFY и бих ги препоръчал на всеки, който обмисля да кандидатства в Холандия. Винаги точни и услужливи, те са изключителни професионалисти, които с удоволствие ще ти помогнат с избора и кандидатстването в университет!  

Росен Колев

Росен Колев

International Business

Mного съм доволен от UNIFY. Без тяхната помощ нямаше да мога да почна да уча в Холандия! Всичко с тях беше лесно, бързо и получих цялата информация, която ми беше нужна.

Мариета Костадинова

Мариета Костадинова

Creative Business, Breda UAS

Специалността се фокусира над медиите под всяка форма - телевизия, маркетинг, списания, радио и дори включва няколко курса по журналистика и графичен дизайн. Идеята е всеки студент да опита от всичко по малко през първите две години и след това да избере специализация, с която да завърши. Смятам, че кусровете са супер разнообразни, много интеактивно поднесени, също с практическата работа в екип ще се сблъскате много бързо. Добрата ми подготовка в работата в екип ми помогна да се впиша бързо в моята компания, когато бях на стаж.

Александра Белчева

Александра Белчева

ICT & Business, Fontys UAS

Моята специалност ми даде шанс да бъда част от много различни проекти и  занятия. Първата година беше по-обща, което ми даде шанс да науча малко за програмирането i да напиша малко код. Втората година прекарах затрупана в бизнес предмети – статистика, икономика, мениджмънт  и още мн. др. Те ми помогнаха да се науча как се ръководи проект и как да помогна на екипа си да успее да постигне целта си. По време на третата година се научих как да прилагам знанията си във всичко, което правя и твърдя, че наистина научих нещата, които исках.

Ива Стойкова

Ива Стойкова

Environmental Science for Sustainable Energy & Technology, Avans UAS

Тъй като Аванс е университет по приложни науки, стажът е задължителен. Но стига да е свързан с програмата ти и да покрива определени изисквания, ти си избираш както искаш да правиш. Аз си избрах работа с диви животни в Малави, Африка. Там имах възможността да видя тотално различен начин на живот и да придобия перспектива всъщност колко вземаме за даденост. Стажът ми помогна да се развия в професионален план, но също и в личен. Запознах се с хора от други държави и континенти, работих с хора с огромен потенциал, но малко възможности и видях реалността на живота на дивите животни.

Славена Трифонова

Славена Трифонова

Communication, HAN University of Applied Sciences

Със сигурност най-вълнуващата част от програмата е годината, която трябва да бъде прекарана извън университета. Започвате със задължителен обмен, който може да бъде в над 120 партньорски университета из целия свят, а след това имате и стаж, който може да бъде по желание или в Холандия, или където ви отвее вятъра. За моя обмен реших да стрелям надалече (колко далече беше само …) и прекарах 5 невероятни месеца в Нова Зеландия.

Калоян Арнаудов

Калоян Арнаудов

Tourism Management, Saxion University of Applied Sciences

Фокусът на програмата по Tourism Management е предимно в практиката. През първите седмици се преподава теорията, а втората част на семестъра е практична и работим с истински компании и задания. Ще изброя само някои от нещата, които учихме досега- маркетинг, финанси, социология, втори чужд език, управление на дестинации. Имах и стаж миналата година и то не къде, а в Ritz-Carlton Abama в Тенерифе!

Окан Моллов

Окан Моллов

Международни бизнес комуникации в Radboud University

Здравейте на всички, казвам се Окан на 24 години от Кърджали. В момента съм студент-магистър по Международни бизнес комуникации в Radboud University. Израствайки в много малък град в област Кърджали, винаги имах желание за международна кариера. Мисля, че идвайки в Холандия съм на добър път да си осъществя тази своят мечта. Ако трябва да се опиша с 3 думи, те определено биха били амбициозен, перфекционист и без предразсъдъци. След като завържих бакалавърската си степен в университет по приложни науки, реших, че за професионалното си развитие най-добрият вариант би бил да отида в изследователски

Светлана Вълкова

Светлана Вълкова

International Business, HZ UAS

Практическата програма и личният подход в HZ наистина ме впечатлиха. Тук имам възможността да приложа всичките си знания на практика. UNIFY ме подкрепяше по време на целия процес на кандидатстване и също така поддържах контакт със студент, който отговори на всичките ми въпроси. Кандидатствах за програмата Международен бизнес с фокус върху езиците, тъй като исках да комбинираме и двете. Всички възможности, които ми дава HZ, са изключително ценни за личното и професионалното ми развитие.

Людмил Дошев

Людмил Дошев

Water Management в HZ University of Applied Sciences

Аз съм Людмил Дошев на 28 години от София. След завършването си на Water Manаgement Bachelor в HZ University of Applied Sciences се върнах в София, където веднага започнах работа в най-голямото българско фармацевтично предприятие Софарма АД. Докато работех, записах и завърших Магистър Quality Assurance в ХТМУ София. В момента работя като валидационен инженер в Janssens Pharmaceuticals Leiden, върху проект за производството на вакцината срещи COVID19 на Johnson and Jonhson.

Йордан Делчев

Йордан Делчев

Water Management в HZ University of Applied Sciences

Здравейте, аз съм Йордан Делчев, възпитаник на департамента по Delta Management, специалност Water Management! През изминалата 2020-та година аз завърших своето образование и ми е изключително приятно да ви разкажа за моя студентски живот в HZ University of Applied Sciences, Нидерландия, както и за моите сегашни начинания.

Даниел Иванов

Даниел Иванов

Water Management в HZ University of Applied Sciences

Hello, my name is Daniel Ivanov (31) from Bulgaria and I am a Bachelor in Water Management alumni from 2013. Currently working and living back home in Bulgaria, and have ever since utilized the diverse academic, personal and professional experience I have gained during my stay in the Netherlands.

Занина Илиева

Занина Илиева

Water Management в HZ University of Applied Sciences

Здравейте, казвам се Занина и съм дипломирал се студент от програмата Water Management (Управление на Водите) в университета HZ. Студентските години бяха най-чудесните ми години, вярвам като на всеки студент.... Тогава за пръв път заживях сама, имах възможността да се сприятеля с хора от различни страни и да се наслаждавам на живота. Това което най-много ми хареса е, че програмата ни беше доста интензивна и разнообразна – имахме класове, групови проекти, лабораторни изследвания, работа на терен (fieldwork) и практически стажове.

Даниел Дамев

Даниел Дамев

Creative Media & Game Tehcnologies/Design в Hanze University of Applied Sciences

Бих казал, че груповите проекти са нещо, с което ще се сблъскате много по време на такава програма и това е много полезно, тъй като в реалния свят ще работите в екип, за да може да създавате игри. Това ще ви научи на добри умения за екип и сътрудничество, както и как да общувате с хора на професионално ниво.

Габриела Пенкова

Габриела Пенкова

Design at Hanze University of Applied Sciences

Здравейте, казвам се Габриела и в момента съм последна година студентка по Графичен дизайн в Минерва Арт Академи. Освен това в момента правя и стаж в брандинг студио в Амстердам заедно с бакалавърския ми проект. Това беше именно една от главните  причини да избера програмата по Дизайн в Минерва- заради практическо насочения образователен подход и множеството възможности за работа в реални ситуации и с истински клиенти.

Паолина Ганева

Паолина Ганева

Information and Communication Technology, HZ University of Applied Sciences

Най-важната част от моето обучение е че още от първата година аз започнах да имам различни проекти със които мога да практикувам моите знания и да науча повече за реалния свят на професията.

Logo