Стъпка по стъпка

 • 9-10 клас

  Стъпка 1: Решаваш, че ще учиш в чужбина.

  Може би вече знаеш какво искаш да правиш, след като завършиш, а може би и не. Ако все още не знаеш, запиши се за кариерна консултация или кариерен курс при нас. 

 • По време на последните години от гимназиалното обучение.

  Стъпка 2: Търсиш информация

  Гледаш сайтове, университети, програми, но не знаеш накъде да се насочиш. Информацията в интернет е много, но не винаги е достоверна. Ти имаш цунами от въпроси, всички от които могат да бъдат отговорени накуп само от един единствен човек – образователен консултант.

 • 10, 11 или 12 клас

  Стъпка 3: Свързваш се с образователен консултант

  UNIFY е единственият специализиран консултат за Холандия и е официален представител на холандските университети за България. Консултантите на UNIFY са бивши студенти от Холандия, което означава, че ще споделят личения си опит с теб ☺ Консултациите са безплатни, като UNIFY ще бъде с теб през целия процес на кандидатстване, а и след това. Офисите им са в София, Пловдив и Варна, но може да ти направят консултация и онлайн. Запази си консултация от тук. 

 • По време на последните години от гимназиалното обучение

  Стъпка 4: Избираш си програма и университет

  Ако не знаеш какво искаш да учиш, колебаеш се между няколко специалности или всичко ти се отдава и не знаеш на къде да се насочиш, можеш да си посетиш кариерен курс, който да ти помогне да разбереш силните и слабите ти страни, талантите и компетенциите ти. Довери се на UNIFY, които ще ти помогнат с кариерното ориентиране.

 • Есента от последната година в гимназията.

  Стъпка 5: Подготвяш необходимите документи

  В Холандия се кандидатсва по документи. Главният пакет за кандидатсване включва справка от училище с оценките до сега, сертификат за английски език, автобиография и мотивационно писмо. Мотивацията е най-важна за успешния прием. UNIFY има специален курс за писане на мотивационно писмо и курс за подготовка за IELTS сертификат

 • Обикновено са необходими около 2-3 седмици за обработването на твоите документи от университета, в някои случаи даже по-малко от седмица

  Стъпка 6: Получаваш писмо за условен прием

  Имаш още 100 неща за вършене. Освен квартирите, багажа, документите за кандидатстване, трябва да събереш и още 2 пъти по толкова други документи, с които ще бъдеш безусловно приет. На този етап UNIFY ти дава целия списък с документи, check list, за да проверим дали всичко ти е готово и да заминеш за Холандия!

 • Срещите започват от май, но може още преди това да започнеш да си търсиш жилище през интернет.

  Стъпка 7: Намираш си жилище/ Резервираш си билет

  UNIFY организира подготвителни срещи с всички свои студенти, за да им обясни как може да си намерят жилище и откъде е най-изгодно да си купиш самолетен билет.

 • Постоянно

  Стъпка 8: Информираш се

  UNIFY ще те информира за всичко, което е необходимо да знаеш, преди да заминеш за Холандия. Сега и моментът да се запишеш на начално ниво на курс по холандски език ;)

 • В зависимост от условията на университета.

  Стъпка 9: Плащаш такса/ Уреждаш на студентски заем

  По време на подготвителните срещи UNIFY ще те информира за всичко, което е необходимо да знаеш за условията на плащане на такса към университета, възможността за плащане на вноски и студентски заем.

 • Средата на август

  Стъпка 10: Заминаваш в Холандия

  Поздравления! Ти вече си студент. UNIFY също така ще те информа за това, как може да пътуваш до Холандия, какво да вземеш с теб в багажа и как да се адаптираш по-бързо в Холандия.

 • Септември месец

  Стъпка 11: Ура! Вече си в Холандия

  Сега мислиш, че всичко е приключило, но не е! То сега започва!

Logo