Стъпка по стъпка

 • 9-10-11 клас

  Стъпка 1: Решаваш, че ще учиш в чужбина.

  Може би вече знаеш какво искаш да правиш, след като завършиш, а може би и не. Ако все още не знаеш, запиши се за кариерна консултация или кариерен курс при нас.

 • По време на последните години от гимназиалното обучение.

  Стъпка 2: Търсиш информация, посещаваш изложения и събития

  Гледаш сайтове, университети, програми, но не знаеш накъде да се насочиш. Информацията в интернет е много, но не винаги е достоверна. Ти имаш цунами от въпроси, всички от които могат да бъдат отговорени накуп само от един единствен човек – образователен консултант. Следи и посети нашите изложения Дни на Образованието в Холандия, Белгия и Люксембург и се запознай лично с нас, с университетите и със студенти, които учат там. Кои сме ние и с какво можем да ти помогнем? 

 • 10, 11 или 12 клас

  Стъпка 3: Свързваш се с образователен консултант

  UNIFY е единственият специализиран консултант за Холандия, Белгия и Люксембург и е официален представител на университети за България. Консултантите на UNIFY са бивши студенти от чужбина, което означава, че ще споделят личения си опит с теб ☺ Консултациите са безплатни, като UNIFY ще бъде с теб през целия процес на кандидатстване, а и след това. Офисите им са в София, Пловдив, Варна и Бургас, но може да ти направят консултация и онлайн. Запази си консултация от тук. 

 • По време на последните години от гимназиалното обучение

  Стъпка 4: Избираш си програма и университет

  След безплатната консултация ще имаш подробна информация за всички програми и университети, както и списък с документи и крайни срокове за кандидатстване. Ако все още се колебаеш между няколко университета и програмите им, можеш да запазиш индивидуална консултация и да сравним предметите, които се изучават, градовете, предимствата и недостатъците.

 • Лятото преди 12-ти клас.

  Стъпка 5: Подготвяш необходимите документи

  В Холандия, Белгия и Люксембург се кандидатсва по документи. Мотивацията е най-важна за успешния прием. UNIFY има специален курс за писане на мотивационно писмо и курс за подготовка за IELTS сертификат. Ние редактираме, обработваме и подаваме кандидатурите, водим цялата комуникация.

 • Обикновено са необходими около 2-3 седмици за станартни специалности без селекция и квота

  Стъпка 6: Получаваш писмо за условен прием

  Ураа! Честито! А сега, имаш още 100 неща за вършене. Освен квартирите, багажа, документите за кандидатстване, трябва да събереш и още 2 пъти по толкова други документи, с които ще бъдеш безусловно приет. На този етап UNIFY ти дава цялата информация под формата на Pre-departure пакет, срещи с останалите студенти и родителски срещи. 

 • Запазването на квартирите започва още от Март месец. А организираното пътуване, с цел посещение и разглеждане на университетите е през Април. 

  Стъпка 7: Намираш си жилище/Посещаваш университетите с група

  UNIFY организира подготвителни срещи с всички свои студенти, за да им обясни всички детайли около заминаването им и да ги запознае. Органзираме групово пътуване до университета, в който си приет, за да заминеш с всички твои нови бъдещи състуденти. Имаш възможност да посетиш университета на групова екскурзия UniTour, организирана от нас. 

 • Постоянно

  Стъпка 8: Информираш се

  UNIFY ще те информира за всичко, което е необходимо да знаеш, преди да заминеш. Сега и моментът да се запишеш на начално ниво на курс по холандски език ;)

 • В зависимост от условията на университета.

  Стъпка 9: Плащаш такса/ Уреждаш на студентски заем

  По време на подготвителните срещи UNIFY ще те информира за всичко, което е необходимо да знаеш за условията на плащане на такса към университета, възможността за плащане на вноски и студентски заем.

 • Средата на август

  Стъпка 10: Заминаване

  Поздравления! Ти вече си студент. 

 • Септември месец

  Стъпка 11: Ура! Вече си в чужбина

  Сега мислиш, че всичко е приключило, но не е! То сега започва!

Logo