Акредитация на университетите в Холандия

05.03.2020
Акредитация на университетите в Холандия

Всяко едно кандидатстване е съпроводено от много въпроси. Процесът до вземане на решение и избиране на точната и най-подходящата специалност не е никак лесен, а и отгоровен. Избирайки програма, всеки бъдещ студент иска да е сигурен, че университетът и програмата, която избира е акредитирана. 

Това може да бъде проверено по следните начини:

Ако програмата е акредитирана, то тогава таксата ви на учебна година е около 2200 евро. Реалните такси към всички университети в Нидерландия са от порядъка на 9000 евро. За всички акредитирани програми Нидерландското правителство покрива сумата до 2200 евро. Така че, ако попаднете на такса за бакалавър над 2200 евро, то със сигурност не е акредитирана специалност. Тази е и причината за регистрацията ви към Studielink. Всеки, които иска да учи в Холандия, включително и холандците трябва да се регистрират там – това е необходимо именно на правителството, за да знаят към кой университет да изплатят оставащите пари от 2200 евро нагоре.

Има два органа, които стриктно следят университетите. Това са NVAO (Accreditation Organization of the Netherlands and Flanders) и CROHO (Central Register of Higher Education Study Programs) – там са изброени всички програми, които са акредитирани от правителството.

enlightenedСъщо така може да погленете и статията ни – Истината за университетите в Холандия.

enlightenedНие от UNIFY разполагаме с достъп до регистрите на гореизброениете организации и винаги може да проверим статуса на вашата програма. Свържете се с нас като натиснете тук

enlightenedАко се интересувате от световни класации за университети, но не знаете как да ги разчетете, може да натиснете тук.

Logo