За Родители

За Родители

Скъпи родители,
Знаем, че имате много въпроси и притеснения относно факта, че детето Ви заминава далеч от Вас.
Уверяваме Ви, че сте направили правилният избор. Получавайки диплома от чужбина, детето Ви ще се превърне в самостоятелен човек. В Холандия детето Ви ще получи не само по-добро образование, но и ще има редица възможности за реализация в кариерата, независимо в коя точка на света ще продължи пътя си. Цените са достъпни, както за таксата за самото обучение, така и разходите за живот, а възможностите за работа и студентско финансиране също не са малко. И не на последно място - Холандия е само на 2 часа път със самолет, а вече има и нискотарифни полети дотам - ще можете да посетите детето си във всеки един момент.

С какво можете да разчитате на UNIFY?

UNIFY е единственият специализиран консултант за образование в Холандия. В портфлиото ни има над 20 партниращи университети в Холандия, които се нареждат на челните места по качество на образованието. Ние съдействаме на децата през целия процес на кандидатстване НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО - от избора на правилната програма и университет, през подготовката на всички необходими документи, редакция на мотивационното писмо, ако е необходимо, до техният успешен прием в желаната специалност и университет. Но нашите услуги не приключват с приема - организираме срещи на децата с настоящи студенти в Холандия откъдето могат да получат информация от първа ръка, както и подготвителни срещи с полезни съвети за живота в Холандия.


С какво можете ВИЕ да бъдете полезни?

Помогнете им с избора на специалност, защото вие ги познавате най-добре (техният характер и личностно изразяване), но не налагайте вашия избор. Проекцията на вашите амбиции върху тях е разбираема, но ако студентът не е избрал "неговата програма”, вероятността да не успее да завърши, да се налага да сменя специалност или дори да се върне в България по средата на следването, не е никак малка. Личната мотивация на студента е именно тази, която го води, а не вашата. 
Проверете сроковете – това е нещо, с което учениците имат нужда от помощ. 
Оставете ги да бъдат възможно най-самостоятелни – защото ако вие им подготвите документите и само след няколко месеца се окажат сами в друга държава и трябва да започнат да се оправят сами чак тогава, ще е много по-трудно. Нека сами, с ваша и наша помощ, разбира се, минат по пътя на кандидат-студента.
Другото оставете на нас :)

Колко струва и какви са разходите, които ще трябва да покривате?

Таксите за обучения в Холандия са еднакви за всички университети. Можете да получите подробна информация за таксите за обучение ТУК.
Разходите за настанаяване, храна, транспорт, джобни, както и всички други възможни разходи, които биха възникнали, можете да се информирате от статията ни Практически въпроси.
Относно медицинската осигуровка - има различни опции, но поне в началото не е необходимо да се калкулира като разход. В часовете с безплатна консултация даваме подробна информация какви са вариантите за медицинска осигуровка и какво е енобходимо. Час за безплатна консултация можете да си запазите от тук.

Безопасно ли е?

Въпреки всеобщото разбиране, Холандия е една от най-сигурните държави за живеене. Да, марихуаната е легализирана, но именно поради този факт има включени много лекции още от училище за влиянието им и какво причиняват и повечето деца са много добре запознати и не употребяват, даже имат много негативно мнение за хора, които употребяват. Масово марихуаната се употребява основно в Амстердам, а повечето университети се намират в малки студентски градчета, където употребата на наркотици не е популярна, средата е безопасна и приветлива. Ние от UNIFY вряваме, че ако това е причината детето ви да замине за Холандия, по-добре да си стои тук. По неофициални данни, употребата на наркотици в България, както и на други места по света е не по-малка от тази в Холандия.
Холандците са известни с това, че са особено приветливи и много добре приемат чужднеците.

A ето какво казват родителите на приети студенти с помощта на UNIFY  за нас:

 

Казвам се Марияна Тавлиева и съм родител на студент първокурсник в Енсхеде,Холадия. Синът ми сбъдна мечтата си благодарение на компетентната и бърза реакция от страна на Силвия,слъжител в Юнифай. Искрено сме благодарни за това, че намерихме правилните хора в точния момент. Много високо оценяме не само това, че служителите в Юнифай са навреме, вярно и точно информирани за срокове, начин на прием и пр., но и за това, че полагат огромни усилия нещата да се случат. Те са подготвени, позитивни и винаги насреща с адекватна помощ. В сравнение с техни колеги от друга образователна агенция, на които за съжаление им липсваше точната информация за удължени срокове, както и усет за правилна нагласа към нас клиентите, служителите на Юнифай имаха точно обратното- информираност и хъс за успех. Дори след неуспешно интервю и по време на отпуск, те не се отказаха да се борят за нашия успех и уредиха Втори шанс, който ни донесе така желания прием в Университета! Още веднъж огромно Благодаря за отзивчивостта и професионализма и отдадеността! Най-сърдечни пожелания за здраве, щастие, високи оценки и много професионални успехи на целия екип!

 

От септември детето ми ще учи в Breda University of Applied Sciences със специалност Hotel Management. Избра я доста лесно и се надявам да е доволна в Холандия.Процесът беше много бърз и кратък, въпреки очакванията ми. Дебора през цялото време ни обясняваше стъпка по стъпка етапите на кандидатстването и всички подробности около него. Винаги беше усмихната и любезна. При всяко наше притеснение, тя беше насреща. Много съм доволен от нейната работа. 
Препоръчвам UNIFY на всички мои познати, защото в сравнение с останалите фирми вашите служители са много по-компетентни и безкористни. Събитията във Варна също бяха добре организирани. Освен това смятам, че UNIFY има бъдеще и развитие. Като заключение, поставям оценка 10+/10 на фирмата и в частност на Дебора. 

 

 

Вашата роля на родители е особено важна. Без вашата подкрепа няма как да се случат нещата. Съветваме родителите да присъстват на (поне първата) консултация заедно с кандидат-студентите. Ние даваме информация и работим на равно и с учениците и с родителите им. За родители на наши студенти дори имаме група във фейсбук, където могат да се вклюват и да си обменят въпроси и информация. UNIFY организира и среща за родители преди заминаването на децата, за да дадем напътствия.

 

Logo