Fontys Eindhoven University of Applied Sciences

Fontys University of Applied Science е една от най-големите институции за висше образование в Холандия.

44500 Студенти

4 години продължителност на бакалавърска програма

Основан през 1996

Fontys Eindhoven University of Applied Sciences

UNIFY е официален представител за България на Fontys University of Applied Sciences. Всички услуги около кандидатстването на студента са напълно безплатни, включително консултации, подготовка и изпращане на документи към университета, както и съдействие преди заминаване.

 

За университета: 

Със своите 44 500 студенти, 4 000 души персонал и изобилие от програми, които покриват почти всеки сектор, Fontys University of Applied Science е една от най-големите институции за висше образование в Холандия. 31 Академии предлагат около 100 бакалавърски програми във вариации редовно и задочно обучение, и програми тип „сандвич" (теория и практика заедно). В допълнение, се предлагат около 31 магистърски програми, от които 10 са в партньорство с други университети. 17 различни програми се предлагат на английски език. 57 minor-програми се предлагат в университета, от които 16 са на английски език и няколко на немски език. Fontys University of Applied Science е един от най-предпочитаните университети от български и междунарони студенти за обучение в чужбина. Университета предлага настаняване за своите бъдещи и в трите кампуса в градовете Айндховен, Венло и Тилбург.

Във Fontys качеството на образованието има огромно значение, затова всички програми са акредитирани от NVAO (Холандско-Белгийската Акредитационна Организация).
 

За града:

Международните програми на университета се предлагат в кампусите в Айндховен, Венло и Тилбург.
В кампуса в Айндховен е съсредоточена техническата част от програмите, а по-точно ICT и инженерни програми. Fontys е единственият университет в цяла Холандия, който предлага подобни програми в района Brainport Eindhoven. Айндховен е град-централа за всички най-добри компании в сферата на компютърните технологии и инженерството, където се намират главните офиси на фирми като PHILIPS, ASML, VDL, FEI, Frencken, DAF, и точно заради това е избран за „най-умният" район в света. Районът на Brainport Eindhoven е най-доброто място за студенти, които изучават ICT и инженерни науки, защото предлага прекрасни възможности за стаж и кариерно развитие.

Кампусът на Fontys във Венло предлага уникална атмосфера за тези, които искат да учат Бизнес, Логистика, Маркетинг и Икономика. Fontys дава уникален шанс на всички свои студенти да участват в "Start-up Factory" в който те имат възможност да управляват собствен бизнес и да работят по проект на местна компания. По време на тази практиката, студентите получават много добра подготовка по предмети като проектен мениджмънт, финанси, човешки ресурси, маркетинг. Град Венло е разположен на границата с Германия, което дава възможности за стаж и работа на студентите и в двете страни. 

Кампусът на Fontys в Тилбург предлага уникални програми, които нямат еквивалент в други университети в Холандия. Иновативни програми като International Lifestyle Studies и Digital Business Concepts привличат креативни студенти от цял свят. Fontys Academy for Creative Indutstries подготвя студентите си  за реализация в сфери на бизнеса, където креативността е най-високо ценена при създаването на даден продукт. 

 

 

Програми

Automotive Engineering

Бакалавърска програма

Automotive Engineering

Бакалавърска програма

Communication - International Communication Management

Бакалавърска програма

Electrical and Electronic Engineering

Бакалавърска програма

ICT & Business

Бакалавърска програма

ICT & Software Engineering

Бакалавърска програма

Industrial Engineering and Management

Бакалавърска програма

Information Communication Technology (ICT)

Бакалавърска програма

International Business (Eindhoven)

Бакалавърска програма

Mechanical Engineering

Бакалавърска програма

Mechatronics

Бакалавърска програма

За повече информация НАТИСНИ ТУК.

Всички Приложни Университети

Logo