HKU University of the Arts Utrecht

3900 Студенти

4 години продължителност на бакалавърска програма

780 международни студенти

Основан през 1987

HKU University of the Arts Utrecht

UNIFY е официален представител зa България на 20 холандски университета. HKU University of the Arts Utrecht не е част портфолиото на UNIFY - Образование в Холандия, поради факта, че университета не работи с представителства на университети. Това означава, че има такса от 250лв. за кандидатстване, като всички услуги около кандидатстването на студента са включени към таксата, включително консултации, подготовка и изпращане на документи към университета, както и съдействие преди заминаване. Таксата за кандидатстване за всеки следващ непартньорски университет е 150лв.

 

За университета:

HKU University of Arts Utrecht е университетът за изкуства, намиращ се в Утрехт. Той е създаден през 1987 в резултат на събирането на Консерваторията на Утрехт, Холандския институт за църковна музика и Холандското карилонно училище в Амерсфут. В голяма степен с Утрехтския университет си кооперират. Служителите са около 680, а студентите - близо 4000. Това прави институцията една от най-големите арт и културно ориентирани в Европа.

Университетът е се стреми да създаде креативни и успешни специалисти. С над 30 бакалавърски и 5 магистърски програми в сферата на изкуствата той предлага голямо разнообразие. Програмите варират - дизайн, мениджмънт, музика, музикално оформление, гейм дизайн, театрално изкуство и т.н. При обучението по всяка от тях преподавателите се стремят да покажат и практическата полза от съответната специалност - нещо много търсено в съвременния свят.

 

За града:

Утрехт е столицата на провинция Утрехт и четвъртият по големина град в Холандия. Населението му е около 300 000 жители. Утрехт също е един от градовете с типично холандска архитектура - средновековни сгради, катедрали, кула, водни канали. Утрехт е град, пълен с млади хора, и това е една от причините, поради което в него има много активен културен живот - събития, музеи, галерии, кина и много други забавления.

Програми

Fine Art

Бакалавърска програма

Jazz&Pop

Бакалавърска програма

За повече информация НАТИСНИ ТУК.

Всички Приложни Университети

Logo