Design Academy Eindhoven

700 Студенти

4 години продължителност на бакалавърска програма

50 международни студенти

Основан през 1955

Design Academy Eindhoven

UNIFY е официален представител за България на 20 холандски университета. Design Academy Eindhoven не е част портфолиото на UNIFY - Образование в Холандия, поради факта, че университета не работи с представителства на университети. Това означава, че има такса от 250лв. за кандидатстване, като всички услуги около кандидатстването на студента са включени към таксата, включително консултации, подготовка и изпращане на документи към университета, както и съдействие преди заминаване. UNIFY предлага пакет от кандидатсване в четири броя академии  на обща цена от 450лв.

 

За университета:

Design Academy Eindhoven, креативно средище, е единственият университет по приложни науки в Нидерландия, който е специализиран изцяло в дизайн.

С над 65 годишна история,  700 студенти от 50 националности, учещи в сградата „Бялата Дама“ , стара фабрика на Филипс, студентите на Design Academy Eindhoven черпят ежедневно вдъхновение.

Нейни известни възпитаници са: Piet Hein Eek, Ad van Berlo, Kiki van Eijk, Joos van Bleiswijk.

Learning by Doing е мотото на академията- това ще бъде като мантра, която ще чувате по време на вашето следване. Придобивайки знания, правейки проучвания, тествайки възможности в един момент ще се превърнат във ваша рутина. Много от курсовете са приложно ориентирани. Така например много от уъркшопите може да работите с дърво, метал, пластмаса, текстил, керамика и дигитални технологии.

За града:

Айндховен е петият най-голям град в Холандия. Намира се в южната част на страна и е главен град на своята провинция. Населението му наброява над 230 000 души, правейки го най-големия град в провинцията Брабант. Известен е с технологичните си предприятия и университети, важна точка е в страната. Съответно разполага с летище и развит жп транспорт. Голям град с всякакви развлекателни възможности, предлагащ добро образование и привличащ студенти от всички краища.

 

 

Програми

Design

Бакалавърска програма

Всички Приложни Университети

Logo