Hotelschool The Hague

Създаден през 1929 г., Hotelschool The Hague е един от най-престижните университети по хотелиерство и туризъм не само в Холандия, но и в целия свят, класиран ТОП 5 в сферата!

2500 Студенти

4 години продължителност на бакалавърска програма

1200 международни студенти

Основан през 1929

Hotelschool The Hague

UNIFY е официален представител за България на Hotelschool The Hague. Университетът е също част от портфолиото на UNIFY - Образование в Холандия. Това означава, че всички услуги около кандидатстването на студента са напълно безплатни, включително консултации, подготовка и изпращане на документи към университета, както и съдействие преди заминаване.

 

За университета: 
Hotelschool The Hague е основан и финансиран през 1929 г. от индустрията на хотелиерството, за да създаде централно място, където партньори в бранша могат да придобият и да споделят нови идеи, умения и знания. Още от своето основаване Hotelschool The Hague се превръща в международно училище, специализирано в управлението на хотелиерството.

В Hotelschool Хага ще се присъедините към един вълнуващ и разнообразен свят от различни националности, езици и култури. Ще учите със студенти от цял свят, които споделят страстта си към хотел мениджмънта. Работата в международни екипи е от съществено значение за бъдещия успех в бизнеса с хотелиерство. В университетa учат само около 2 000 студенти, което позволява на Hotelschool The Hague да заложи на индивидуалното внимание към всеки един студент и провеждането на лекции и семинари в малки групи.

Също така университетът е дом на един от водещите изследователски центрове в сферата на хотелиерството, където се провеждат изследвания за иновациите в индустрията на хотелиерството. Отделът за хотелиерско консултиране съветва и обучава професионалисти в сферата на гостоприемството, както чрез провеждането на семинари във външни фирми, така и чрез годишните летни курсове на Hotelschool The Hague. Резултатите от изследванията в центъра се прилагат доста бързо в университетските образователни програми, така че студентите да се учат от реални бизнес случаи в сферата на гостоприемство.

 

Какво прави университета уникален?

  • Специализирано, small-scale образование, което позволява да се обърне индивидуално внимание на всеки един студент
  • Силно изразен международен характер на студентската и лекторска общност. Съотношението между холандски и международни студенти е 50:50, а самата общност има представители на над 75 националности
  • Два международни стажа по време на обучението в престижни 5-звездни хотели и топ световни организации (Marriott, Hilton, Jumeirah, Hyatt, Intercontinental Hotel Group, Unilever, Heineken, J.P. Morgan, PWC, Deloitte, Accenture, KLM, ING Bank)
  • Практическо обучение в студентските хотели (Skotel) и ресторанти в кампусите (Le Debut, Les Saveurs) в Амстердам и Хага
  • Настаняване в кампуса през първата учебна година
  • Широк избор от извънкласни дейности и студентски асоциации, които обогатяван изживяванетоЗа кампусите: 

Hotelschool The Hague има кампуси в градовете Амстердам и Хага, които са международни и дипломатически горещи точки в Холандия. Кампусът в Хага се намира в крайбрежния квартал Scheveningen и е само на 5 минути от брега, докато кампусът в Амстердам е разположен на комуникативна локация в столицата на Нидерландия. Двата кампуса са модерни и оборудвани с най-новите технологии и съоръжения, необходими както за теоретичното обучение, така и за практическото. Програмите в двата кампуса на Hotelschool The Hague са напълно идентични.Класации: 

Hotelschool The Hague се класира на световно ниво сред най-престижните институции в сферата на хотелиерството. Намира се в ТОП 10 в класацията на QS Rankings за най-добри университети по хотел мениджмънт и гостоприемство в света. Hotelschool The Hague е обявен за най-добър публичен университет по хотел мениджмънт и гостоприемство в Холандия за 2022 г. от Keuzegids.

Програми

Hospitality Management

Бакалавърска програма

International Hospitality Management

Магистърска програма

Leading Hotel Transformation

Магистърска програма

За повече информация НАТИСНИ ТУК.

Всички Приложни Университети

Logo