Delft University of Technology

Технологическият университет Делфт е основан през 1842 г. и е най-старият технически университет в Нидерландия.

23451 Студенти

3 години продължителност на бакалавърска програма

Основан през 1842

Delft University of Technology

UNIFY е официален представител за България на 20 холандски университета. Delft University of Technology не е част портфолиото на UNIFY - Образование в Холандия, поради факта, че университета не работи с представителства на университети. Това означава, че има такса от 250лв. за кандидатстване, като всички услуги около кандидатстването на студента са включени към таксата, включително консултации, подготовка и изпращане на документи към университета, както и съдействие преди заминаване. Таксата за кандидатстване за всеки следващ непартньорски университет е 150лв.

 

За университета:

Делфт е студентски град, разположен между добре познатите холандски градове Ротердам и Хага. Градът е известен с истрорическия си център, църкви и канали. Тъй като Делфт е доста компактен град, най-често използваният метод за транспорт е с велосипед или пеша.

Технологичният университет в Делфт (TU Delft) е основан през 1842 г. от крал Вилем II от Нидерландия като Кралска академия с цел обучение на инженери и държавни служители. Институцията получава статут на университет през 1986 г. и към момента е най-старият и най-големият технологичен университет в Холандия.

По последни данни в университета следват над 20 000 студенти като голяма общност от това са международни студенти. Университетът е организиран в 8 факултета и предлага 4 бакалавърски програми и над 30 магистърски програми на английски език.

Повечето програми са фокусирани върху инженерството, дизайна и науката. Те позволяват на студентите да провеждат стажове и изследователски проекти, които имат за цел да дадат начало на кариерен старт на завършилите студенти. Примери за проекти, върху които студентите работят са разработването на автомобил със слънчева енергия, летящ робот, който прилича на водно конче и сандали, направени от рециклирани автомобилни гуми.

 

За града:

Делфт е град в провинция Южна Холандия с население около 100 000 жителя. Делфт е известен със своите старинни сгради от 17 век, а в днешно време е важен център за разработване на технологии.

Програми

Aerospace Engineering

Бакалавърска програма

Applied Earth Sciences

Бакалавърска програма

Chemical Engineering

Магистърска програма

Computer Science and Engineering

Бакалавърска програма

Nanobiology

Бакалавърска програма

За повече информация НАТИСНИ ТУК.

Всички Изследователски университети

Logo