Тодор Костов

Тодор Костов

Представи се накратко - Име, програма, университет:

Тодор Костов, International business, HZ University of applied sciences

 

Как премина кандидатстването ти с UNIFY?

 Всичко премина много добре, всички въпроси, които имах ми бяха разяснени и процеса с подаването на документи и кандидатстване беше улеснен максимално

 

Разкажи ни повече за университета и специалността, която учиш?

В университета учат хора от различни култури от цял свят. Повечето учители са много отзивчиви и готови да помогнат, когато имаме въпроси. Специалността не е лесна и със сигурност от всеки един се иска да бъде сериозен, за да успее да усвои материала.

 

Кое ти харесва най-много в твоя университет?

Харесва ми разнообразността от различни хора и култури от всички различни държави. Начина на преподаване е много различен от този в България и се разчита на желанието ти да се развиваш и да учиш сам освен в университета.

 

А какво не ти харесва?

Няма нещо, което да не ми харесва, но има учители с по-различен метод на преподаване, които разчитат главно на това да учиш сам вкъщи и не обясняват толкова пълно, колкото бих искал.

 

Какви международни студенти има? Има ли българско общество?

Има Студенти от всички краища на света. Българите стават все повече и повече. Тази година сме над 30 българи от различни специалности първа година.

 

Разкажи ни за града, в който учиш?

Влисинген е малък град и няма много забавления за студенти. Хубавото е че в общежитието се организират много различни дейности като партита, състезания и куизове.

 

Какви са разходите ти за квартира, храна и др?

За първа година живея в общежитие, където стаите варират от 300 до 400 евро на месец. Храната не е много скъпа, но това е само ако си готвиш сам или разделяш разходите с приятел. Около 500 евро на месец стигат за нормален живот в града.

 

Какви са плановете ти след като завършиш? Смяташ ли да се върнеш в България?

За сега не съм мислил къде искам да работя, но мисля да отида в някоя друга държава, не в България.

 

Защо избра UNIFY, доволен ли си и би ли ни препоръчал на бъдещите кандидат-студенти?

Избрах  UNIFY, защото ги открих от изложение в Стара Загора. Изключително доволен съм от Дебора, която ми помогна с документите и всички въпроси относно кандидатстването. Със сигурност бих препоръчал услугите им на други кандидат-студенти.

Logo