Даниел Дамев

Даниел Дамев

Здравейте,

Казвам се Даниел и бих искал да споделя с вас моя опит с международното ми образование.

През 2019 започнах да уча Game Design и като цяло беше едно доста приятно изживяване. Програмата беше фокусирана върху различни проекти, включително групови и индивидуални, дизайнерско мислене, кодиране и разбира се създаване на игри (физически и дигитални).

Бих казал, че груповите проекти са нещо, с което ще се сблъскате много по време на такава програма и това е много полезно, тъй като в реалния свят ще работите в екип, за да може да създавате игри. Това ще ви научи на добри умения за екип и сътрудничество, както и как да общувате с хора на професионално ниво.

Лично аз, реших да си сменя програмата, тъй като не бях запален по игрите и изобщо не харесвах кодирането.

Тогава взех решението да кандидатствам в Арт Академия „Минерва“, защото в тази академия нещата са по-гъвкави (класовете, които могат да се изберат и възможността за комбинация на специалностите). Тук има повече свобода в задачите и няма грешен или правилен начин на тяхното решение. Студентите дори могат да поемат

Можете изцяло да поемете по различна пътека, ако не знаете какво да специализирате или ако искате да се потопите в множество специалности. Забелязах, че се набляга на експериментирането и самата програма се основава на това. Имайте го на предвид, ако ако сте човек, който обича структурата и ограниченията в задачите.

Основни разлики между Game Design и Design:

В Game Design фокусът е върху игрите, но програмата е специализирана само в тази индустрия. Ако харесвате гъвкавост, това може да ви ограничаващо.

Кодирането и дизайнът вървят ръка за ръка в процеса на създаване на игри, но но все пак може да се избере дали да се развие творческата страна или програмната, в зависимост от студента.

В Design има 5 различни специализации, които могат да се изберат.

  • Illustration and Animation
  • Graphic and Interaction design
  • Product design
  • Time based design (cinematography, photography, theatre design)
  • Interior and architecture design
Logo