Теодор Лорисов

Теодор Лорисов

Представи се накратко - Име, програма, университет:

Името ми е Теодор Лорисов и в момента съм първа година студент по Международен Туризъм Мениджмънт в Breda University of Applied Sciences.

Как прeмина кандидатстването ти с UNIFY?

Кандидатстването мина изключително гладко и нямах абсолютно никакви проблеми. Екипът на UNIFY беше отзивчив и получих отговори на всичките си въпроси. Приемът в университета също мина безпроблемно (даже по едно време започнах да се чудя дали не изпускаме нещо важно). Целият процес беше напълно спокоен и даже приятен. Убеден съм, че ако не се бях свързал с UNIFY, нещата щяха да са доста по-тежки.

Разкажи ни повече за университета и специалността, която учиш?

Изучавам Tourism Management в Breda University of Applied Sciences, един от най-добрите университети по приложни науки в Нидерландия. Програмата ми се фокусира върху света на туризма, като се изучават неща като маркетинг, финанси, бизнес мениджмънт и т.н. Университетът ми е един от най-добрите институции за изучаване на туризъм, но също така се изучават и други интересни програми като Media, Game Design, Built Environment, Hotel Management, etc.

Кое ти харесва най-много в твоя университет?

Нещата са изключително организирани и програмата е на много  високо ниво. Учителите са професионалисти, които са работили в индустрията с години. Останах силно впечатлен и от факта, че тук се набляга много на практиката, като винаги трябва да работим в групи и да създадем проекти, които после са оценявани. Никой не те кара да учиш суха теория, която всъщност няма да ти помогне. Имаш и опцията да отидеш на ексчейндж в друга страна и да отидеш на задължителен стаж в третата година от обучението ти.

А какво не ти харесва?

Лично аз очаквах програмата да е малко по-международна. В момента от 150+ човека 70% са холандци и международните студенти определено сме малцинство.

Какви международни студенти има? Има ли българско общество?

Въпреки че моята програма няма чак толкова много чужденци, определено има доста осезаемо международно общество. Можеш да намериш човек от буквално навсякъде. Международните ми приятели идват от страни като Аржентина, Естония, Полша, Испания, Германия, САЩ и още много други.

Българите сме много. Наистина много. В началото се разбра, че близо 60% от международните студенти, които идват тук за първа година са от България, така че българското си го има и то в изобилие.

Разкажи ни за града, в който учиш?

Бреда е едно доста малко, но подредено градче в южна Холандия. Има си буквално всичко и ако човек предпочита по-спокойните места, градът ще му допадне.

Какви са разходите ти за квартира, храна и др?

За квартира плащам около €300, докато разходите ми за храна са около €100-150 на месец. Стандартът на живот е по-висок тук, но ако си разумен, няма да ти се стори толкова скъпо.

Какви са плановете ти след като завършиш? Смяташ ли да се върнеш в България?

Все още не съм решил със сигурност какво точно ще правя, но определено бих се върнал в България.

Защо избра UNIFY, доволен ли си и би ли ни препоръчал на бъдещите кандидат-студенти?

Определено съм доволен от услугите на UNIFY и бих ги препоръчал на всеки, който обмисля да кандидатства в Холандия. Винаги точни и услужливи, те са изключителни професионалисти, които с удоволствие ще ти помогнат с избора и кандидатстването в университет!  

Logo