Environmental Science For Sustainable Energy and Technology

Avans University of Applied Sciences

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.08.2024

Environmental Science for Sustainable Energy and Technology е професионална бакалавърска програма на английски език в Avans University, която се фокусира върху проблеми като глобалното затопляне и замърсяването.

Студентите, които завършат тази програма в бъдеще ще се занимават със случаи като (само пример): местната власт в някой град иска този град да стане СО2 неутрален към 2040 и завършилият студент е част от екипа консултанти. Тя/той търси начини да намали потреблението на енергия и да започне да използва подходящи устойчиви енергийни ресурси. Тя/той изследва наличността на соларна енергия, хидроенергия, геотермална енергия, вятърна енергия и биомаса. Нейното/неговото решение трябва да бъде финансово осъществимо и също така да е съгласувано с индустрията и населението на региона. Той/тя взима под внимание бъдещи разработки, техники и политики.


Лекторите и работниците в тази програма са високо квалифицирани кадри и отношението към всеки студент е лично. Студентите ще работят в малки групи. Персоналният им репетитор и консултант ще им даде много насоки и полезни съвети. През 2012, програмата се класира като номер едно в две проучвания на висшите образователни институции в Холандия. Атмосферата в университета е много отворена и приятелски настроена, а съставът на студентските групи като националности е от Европа до Африка и Азия. Проектите са върху примери от работната среда, така че студентите да привикнат към реалните проблеми в професията си.

Програмата ви дава възможност да изберете една от следните специализации през 3-та или 4-та година: Specialisation Sustainable Energy & Resource Recovery, Specialisation Water Management, Ecology & Climate Change, Minor Disruptive Events или Minor Biobased Technology and Business Development. 

 

Награди: ESSET (Milieukunde) присъжда награда за най-добра бакалавърска програма в сферата на опазване на околона среда за 2019 /Keuzegids hbo 2019/. Нарежда се сред най-добрите програми за 2018 според престижната класация на Elsevier.

Местоположение: Бреда, Холандия

Продължителност: 4 години

Стаж: третата година (първият семестър) в правителствена агенция в Холандия или в чужбина


Основни предмети: Chemistry, Lab Works, Ecology, Sustainable Development, Water Management, Environmental Sciences, Microbiology и други

Възможни кариерна реализация: консултант; служител в правителствена агенция, която разработва политика; служител в правителствена агенция, която оценява състоянието на околната среда, служител, който се занимава с опасните за здравето състояния на околната среда, служител в агенция по водите

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

Logo