Political Science

Radboud University

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.05.2020

Магистърската програма на Radboud University, Political Sciences, предлага уникална възможност за високо мотивирани студенти за кариера на водещи позиции в държавния и частния сектор.

Магистърската програма предлага 7 специализации:

International Relations- Вие ще научите как да разследвате глобални кооперaции и конфликти от различни гледни точки; ще анализирате основните играчи, които оформят глобалната политика, правителства, международни организации, медиите, бизнеса и неправителствени организации.

Political Theory- Вие ще изучавате различните аспекти на взаимоотношенията между политическата власт и морала. Основният въпрос тук е дали политическите принципи, институции и практики могат да бъдат основателни. Какво може да ни накара да извършим определено нещо? А какво всъщност е необходимо да направим?

Comparative Politics- Вие ще се съсредоточите пред политическите предизвикателства на съвременните (не) демокрации в глобализиращия се свят, като нарастващото неравенство, новите изисквания към представителните институции и натиска създаден от миграцията и демографските промени.

Comparative Politics, Administration, and Society (COMPASS)- Вие ще придобиете необходимите качества за да работите в съвременно правителство, както и умения необходими за да разработвате ефективни решения за политически проблем, но и да мислите за възможностите, коите ще се случат, както и за такива, които няма да проработят и няма да бъдат ефективни в различните видове политически системи.

Специализации: International Relations, Political Theory, Comparative Politics, Comparative Politics, Administration, and Society (COMPASS), Conflict, Power and Politics, Gender Equality, Diversity and Inclusion in Politics, International Political Economy

Защо да изберете магистърската програма Political Science?

- Програмата е обявена за номер едно от най-влиятелните Холaндски образователни организации за рейтинг. Ключът към този успех е фокусът Radboud към работата в малки групи, интерактивните упражнения и нашите добри специалисти.
- Radboud University предлага международна среда- студенти от цял свят, а също и гостуващи преподаватели от чужбина;
- Членовете на персонала са активно ангажирани в предоставянето на консултации на правителства, обществени и политически организации.

Местонахождение: Неймехен, Холандия

Продължителност: 1 година

Начален месец: Септември

Възможни кариери: Програмата осигурява нужните качества за кариера в правителството или в политически организации, неправителствени организации, международни организации.

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

 

 

 

 

Logo