Political Science

Radboud University

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.05.2022

Магистърската програма на Radboud University, Political Sciences, предлага уникална възможност за високо мотивирани студенти за кариера на водещи позиции в държавния и частния сектор.

Магистърската програма предлага 7 специализации:

- International Relations: Вие ще научите как да разследвате глобални кооперaции и конфликти от различни гледни точки; ще анализирате основните играчи, които оформят глобалната политика, правителства, международни организации, медиите, бизнеса и неправителствени организации.

- Political Theory: Вие ще изучавате различните аспекти на взаимоотношенията между политическата власт и морала. Основният въпрос тук е дали политическите принципи, институции и практики могат да бъдат основателни. Какво може да ни накара да извършим определено нещо? А какво всъщност е необходимо да направим?

- Comparative Politics: Вие ще се съсредоточите пред политическите предизвикателства на съвременните (не) демокрации в глобализиращия се свят, като нарастващото неравенство, новите изисквания към представителните институции и натиска създаден от миграцията и демографските промени.

- Conflict, Power and Politics: Тази специализация преплита в себе си теми от сферите на international relations, comparative politics, conflict studies and international ethics. Имате ли остър аналитичен ум? Склонни ли сте да се впуснете в дълбок анализ свързан с Конфликта на 21 Век? Защо военният конфликт е толкова широка разпостранен? Как може да обясним произхода и интензивността на ненасилствените конфликти? Какви са условията за един устойчив мир?

- Gender Equality, Diversity and Inclusion in Politics: Равенство между половете, разнообразие и инклузивност са горещи теми в съвременната политика, организации и общество. Управлението на разнообразната работна сила е ключово умение, което ще придобиете, както за частните, така и за публичните организации.

- International Political Economy: С тази специализация ще придобиете знания за икономическите и политическите измерения на глобалните проблеми и необходимите качества за да разработвате ефективни решения за политически проблеми, но и да мислите за възможностите, които ще се случат, както и за такива, които няма да проработят и няма да бъдат ефектнивни в различни видове политически системи.

- European Union Politics and Governance: В тази мултидисциплинарна специализация ще опознаете най-съвременните научни прозрения, концепции и дебати в сферата на Европейската политика и управление. Открийте как политическите и социални процеси влияят върху сформирането и функцията на Европейското управление, законодателство и имплементация, както и проблемите свързани с легитимността и способността за разрешаване на редица проблеми.

Специализации: International Relations, Political Theory, Comparative Politics, Conflict, Power and Politics, Gender Equality, Diversity and Inclusion in Politics, International Political Economy, European Union Politics and Governance.

Защо да изберете магистърската програма Political Science?

- Програмата е обявена за номер едно от най-влиятелните Холaндски образователни организации за рейтинг. Ключът към този успех е фокусът Radboud към работата в малки групи, интерактивните упражнения и нашите добри специалисти.
- Radboud University предлага международна среда- студенти от цял свят, а също и гостуващи преподаватели от чужбина;
- Членовете на персонала са активно ангажирани в предоставянето на консултации на правителства, обществени и политически организации.

Местонахождение: Наймейхън, Холандия

Продължителност: 1 година

Начален месец: Септември

Възможни кариери: Програмата осигурява нужните качества за кариера в правителството или в политически организации, неправителствени организации, международни организации.

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

Logo