Computing Science

Radboud University

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.05.2020

Computing Science е двyгодишна магистърска програма на английски език в Radboud University.
Компютрите засягат почти всеки аспект от нашето ежедневие, като огромната и все още бързо нарастващата сила на информационните технологии се е превърнала в движеща сила на нашето модерно общество: не само технологично и икономически, но също така и научно, взимайки предвид това как всички учени се възползват от силата на софтуера в обработката на големи количества данни. Това също повдига важни въпроси. Как можем да се възползваме максимално от възможностите? Как можем да ръководим и контролираме комплексността на съвременния софтуер? Как можем ефективно да използваме все по-големи обеми данни?

Ако искаш да откриеш отговорите на тези въпроси, Computing Science е твоята програма.

Програмата предлага 6 специализации:
Cyber Security (предлагана съвместно с Университета в Твенте и Техническия университет в Айндховен, в института Kerkhoffs). Тази специализация обхваща широк кръг от теми, които са важни за компютърна сигурност; теми в областта на компютърните науки (софтуер, компютърни мрежи и хардуер, ESP. Смарт-карти и RFID), математически теми (криптография и сигурност на протоколите), както и организационни и управленски теми, правни аспекти и социални въпроси (по-специално неприкосновеността на личния живот).

Data Science развива принципни, теоретично издържани подходи за анализиране на сложни данни. Изследванията се ръководят от проблемите на реалния свят, често взети от биомедицински казуси.

Software Science- Животът ни се управлява от софтуер: той е в медицината, социалния ни живот, финансовите пазари, производството на хранителни стоки, както и в транспорта. Производството на софтуер не е само технологично, но и дълбоко научно.

Специализацията 'Software Science' ти дава възможност да избереш дали искаш да следваш само нея и двете години или да я комбинираш с една от следните специализации:
-Science in Society
-Science, Management and Innovation

Mathematical Foundations of Computer Science – в тази магистърска специализация, математици, които работят в области, отнасящи се до (теоретичните) компютърни науки, като алгебра и логика, и теоретични компютърни специалисти, работещи в области като формални методи и теореми на доказване, обединяват усилията си, за да изградят практика в математическите основи на Копютърните науки.

Всички специализации са тясно свързани с научни изследвания, извършвани в института Computing and Information Science (ICIS) на Университета Radboud, който е обявен за номер едно институт по компютърни науки в Холандия от международна комисия за оценка на качеството на изследвания в сферата на компютърните науки.

Местоположение: Неймехен, Холандия

Продължителност: 2 години

Специализации: Cyber Security, Data Science, Software Science, Mathematical Foundations of Computer Science, Science in Society, Science, Management and Innovation

Основни предмети: Advanced Programming, Compiler Construction, Statistical Machine Learning,Complexity Theory, Coalgebra

Възможни кариери: консултант по сигурността, ИТ специалисти или мениджъри в частния сектор или в държавната администрация и други.

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

 

Logo