Molecular Biosciences (Joint Degree)

HAN University of Applied Sciences

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.06.2024

Molecular Biosciences е 4-годишна бакалавърска програма на английски език между HAN University of Applied Sciences (в Холандия) и University of Dundee (в Шотландия). 

Медицинската и фармацевтичната индустрия постоянно търсят нови начини за превенция и лекуване на болестите. Фирмите от земеделската индустрия се опитват да намерят нови начини за оптимизиране на растежа на продукцията. Организациите, занимаващи се с проблемите на околната среда търсят иновативни решения на тези проблеми. Посветени професионалисти, работещи в лаборатории по целия свят са в сърцето на тези изследвания. Ти също може да станеш част от тях, ако учиш в HAN!

Какво ще учиш?

През първите 2 години от тази съвместна програма ще учиш в HAN (град Nijmegen). Програмата има фокус да те научи как да правиш лабораторни изследвания. Но ти не просто учиш, за да станеш учен, а работиш върху управление на проекти и усъвършенстване на своите комуникационни умения. В крайна сметка постигането на резултати е екипно усилие. През 3 и 4 година ще учиш в университета в Дънди. Ще следваш няколко теоретични модула в сферата на биологичните и биомедицинските науки. Преподавателите често са изследователи в отличните научно-изследователски отдели в Unievrsity of Dundee.

Какво можеш да правиш с бакалавърска степен по молекулярни бионауки?

Със степен по молекулярни бионауки с отличие от HAN и университета в Дънди, вие си независим лабораторен изследовател. Нещо повече, придобиваш квалификация да работиш в различни научни среди - експериментални изследвания, приложни изследвания или контрол на качеството. Фокусът на курса, особено в Дънди, е върху разработването на лекарства, но се обучаваш да се развиваш и в други области на (молекулярните) бионауки. Тази международна програма и опита, който ще придобиеш, ще те направят много привлекателни за безброй компании и организации, както в рамките на ЕС, така и извън него.

Местонахождение: Наймехен, Холандия

Продължителност: 4 години

Годишна такса за студенти от ЕС: € 13.492

Стаж: мини-стажове и лабораторна работа + по-дълъг стаж по време на qetvyrtata година

Основни предмети: Cell Biology, Molecular Biology, Biochemistry, Microbiology, Genetics, Chemistry, Laboratory Mathematics, Mathematics, One-day mini internships, Minor courses.

Възможна кариера: в изследователска институция, в болница, в здравна агенция, във фармацевтична компания и други.

Условия за кандидатстване: Може да се свържеш с нашите консултанти ТУК.

 

Logo