10 причини да учиш в университета HAN

11.08.2020
10 причини да учиш в университета HAN

HAN University of Applied Sciences е един от 5-те най-големи университети по приложни науки в Холандия. Студентите в университета са около 30 000, от които 3000 са международни от около 70 различни националности. Студентите в университета могат да избират между 65 бакалавърски и 21 магистърски програми. представяме ви 10 причини защо да изберете ХАН за продължаване на обучението си 

  1. Един от 5-те най-големи университети по приложни науки в Холандия. Въпреки, че бакалавърските програми на английски език са едва 8, университетът предлага над 60 специалности в сферата на инженерните, био-науките, бизнеса и комуникациите. Има нд 30 000 студенти от над 70 страни.
  2. Кампусите – HAN  разполага с два кампуса в централната източна част на Холандия – в градовете Арнем и Наймехен. И двата града са с богата история и забележителности, като Наймехен  е обявен за най-стария холандски град с над 2000 годишна съвременна история. В  Арнем пък  е най-голямата зоологическа градина на Нидерландия -  Royal Burgers' Zoo, каро можете да се насладите на разходки покрай реките и малките улички на града, които ще ви накарат да се
  3. Програмата Automotive Engineering  - обявена за най-добрата програма на английски език в Холандия. Специалността предлага да станеш част от процеса по производство на по-чисти, по-ефективни и по-интелигентни автомобили. С международна среда и иновативен подход, програмата Automotive engineering обучава специалисти по най-съвременните методи върху последните иновации в автомобилната индустрия.
  4. Изследователска дейност - изследванията, базирани на практиката в Университета за приложни науки на HAN, са мултидисциплинарни и са свързани с теми от професионалния свят. Университетът споделя и развива знания в професионалната област, както и извлича знания от нея. Този обмен действа като катализатор за развитието на образованието. Изследователската дейност се развива в 10 основни категории, като част от тях са – Automotive, Educating professionlas, HR, Logistics, Sustainable Energy, Talnet development и др.
  5. Програмата Communication – Също класирана за най-добра в сферата си според класацията Keuzegids 2020. Научавате най-новите теории за брандирането, връзките с обществеността и маркетинга. Учите и чужд език. Практиката заема огромна част както от процеса по обучение, така и със задължителния стаж, който е международен и  може да бъде цяла 1 година.

7. Програмата - Life Sciences - единствена по рода си в цяла Холандия. Ако обичаш биологията и химията и ти се учи нещо, свързано с тях и искаш ли да ги използваш, за да работиш по проекти, свързани с намирането на лек на рака или да изследваш проблемите на околоната среда? А защо не и глобалният проблем с недостига на храна? Програмата Life Sciences ти дава инструментите и необходимите умения, за да се развиваш в областта на есествените науки. Практическата работа в лаборатории, както и изследователската дейност са неделима част от нея, като можеш да развиваш и изследователса дейност.

 

8. Международни проекти - социална ангажираност и международна перспектива. Това е, което студентите и служителите печелят от участието си в два много специални международни проекта, част от организацията на всички факултети в HAN. Те са Theewaterskloof Program в Южна Африка и Bangalore Program в Индия. И двата проекта са със социална насоченост за развитие на общностите и уменията им за учене, писане и говорене и всеки студент, който има интерес да се включи, независимо от програмата, която изучава, може да допринесе.  

9. Мрежа от партньориHAN е член на различни национални и международни мрежи. Те включват професионални мрежи, свързани с конкретни училища и изследователски групи. Мрежи за висше образование, свързани с определени области на обучение. И по-широки, образователни и професионални мрежи.

10. Партниращи университети - обучението за 1 семестър в чужбина е възможно както през третата, така и през 4-тата година от обучението в HAN. Университетите, с които HAN партнира, са над 300 в целия свят. 

Разберете всичко за кандидатстването, документите, крайните срокове, студентското финансиране, класациите на университета и още много на събитието ни на 14.08.2020, от 16:00 часа, което ще се проведе на място в офиса в София и онлайн в платформата Zoom.

 

За повече информация и регистрация:https://unify.bg/event/view/168

 

Logo