Ancient Studies

Vrije University Amsterdam

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.05.2022

Въпреки, че в днешно време света се върти около телефони, приложения и харесвания в социалните мрежи, влиянието на древния свят остава актуално и до днес. Като студент в програмата, ти ще имаш възможност да използваш исторически знания, за да разбереш съвременни събития и феномени. Ще имаш възможност да проучиш визуалните изкуства, литература, архитектура, например пирамидите, Партенона, епосите на Гилгамеш, Омир и много други. Ще научиш повече за различни култури и изненадващо близките връзки между тях. Ще подходиш към тези теми от различни дисциплинарни гледни точки, от архиелогия и история до езици и литературни науки. 

Можеш да направиш програмата си спрямо своите собствени интереси, избирайки една от петте специализаци: Archaeology, Ancient History, Ancient Near Eastern Studies, Ancient Greek or Latin. Програмата е малка по мащаб, което позволява близък контакт с лекторите. Част от курсовете се провеждат със студенти от други програми, като има и включени ескурзии заедно с тях. 

Програмата Ancient Studies предлага колаборация между двата универитета в Амстердам - Vrije University и University of Amsterdam. Тези институции влагат знанията и експертизата си именно в Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaelogy (ACASA).

Местоположение: Амстердам

Продължителност: 3 години

 

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

Logo