Law in Society

Vrije University Amsterdam

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.05.2024

Как законът може да проправи пътя за устойчиво бъдеще? И как понякога законът се използва за предотвратяването му? Дали тероризмът е предмет на международното наказателно право или международното право за сигурност – или и двете? И каква е моралната отговорност на адвоката в тези случаи?

Новата бакалавърска програма Law in Society на Vrije University Amsterdam разглежда всички тези сложни обществени въпроси и много повече от редица правни гледни точки.

Програмата се съсредоточава около четири теми, които са свръхактуални в днешното общество: сигурност, глобализация на пазарите, миграция и устойчивост. Ще разгледате всяка тема както на глобално, така и на местно ниво, от различни правни гледни точки, като използвате подходящи инструменти за социални науки и изследователски методологии.

Като завършил програмата „Право в обществото“, пред вас има много пътища. Ще бъдете много подходящи за роли, включващи международно сътрудничество - например в неправителствени организации или държавни министерства, работещи на международно ниво. Големите адвокатски кантори също търсят висшисти с нещо повече от юридическо образование – те искат разнообразни мислители, които могат да съчетаят правното си обучение с решаване на проблеми по трансгранични въпроси. По същия начин международните пристанища търсят квалифицирани адвокати, както и НПО и местни организации.

Местоположение: Амстердам

Продължителност: 3 години

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

Logo