International Business

Rotterdam Business School

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 31.07.2023

Някога чудили ли сте се как Ikea успява да се представя толкова успешно в над 40 страни? Или защо Старбъкс е толкова популярен? Искате ли да разберете различията в регионалните пазари? Като например, защо McDonald's предлага Mc Kroket в Холандия, Куракау и Белгия, но никаде другаде по света?

Aко сте заинтересовани от развитието на бизнеса и специално вътрешната среда на компаниите, която работи в международен мащаб, тази програма е точно за вас. С изучаването на различните аспекти в маркетинга, операциите, финансите, икономиката както и мениджмънта ще научите как да определите интересите на компанията или организацията и да ги превърнете в реални цели.

Имате възможност да учите някои от следните езици заедно с английския (Френски, Немски, Руски, Испански, Холандски) и ще умеете да ръководите бизнес с различни партнъори от целия свят. Пътувайте до LA за международни проекти, работете за компания в Лондон по време на работата ви. Може да  учите в много от университети партнъори като например във Франция или просто да напишете своята теза за работата ви в Китай.

По време на втората година трябва да решите към коя част на бизнеса искате да се насочите. Възможностите за специализации са следните:

  • Organisation & Change - фокусира се върху имплементиране на план за реорганизация на фирмата и подобрение на вътрешните и външи процеси.
  • Supply Chain - управление на потока от стоки и услуги. Разглеждайки най-добрите практики в транспорта, градското разпределение, складирането и управлението на пристанищата, вие ще получите представа за работата на ефективното и ефикасно управление на веригата на доставки.
  • Commerce - ще научите не само за продажбите, търговския маркетинг и маркетинговата стратегия, но и за културното разнообразие в международните компании. Езиците са голяма част от тази специализация, тъй като те са жизненоважен инструмент за вас в международната търговия. Ще придобиете опит в справянето със социални и културни различия, необходими за успешните търговски отношения с бизнес партньори по целия свят.
  • Marketing - Ще научите как да създавате стойност както за потребителя, така и за обществото. Разработване на правилни маркетингови стратегии, базирани на целевата група и разработване на успешни програми за маркетингова комуникация.

Местоположение: Ротердам, Нидерландия

Продължителност: 4 години

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

Logo