UNIFY MythBusters - Достатъчен ли е само един бакалавър?

19.06.2023
UNIFY MythBusters - Достатъчен ли е само един бакалавър?

Привет отново от UNIFY MythBusters!

Днес сме ви подготвили един много важен блог, а именно, достатъчен ли е един бакалавър за успешна професионална реализация. Ние имаме идея как много хора мислят, но пък сме готови да разбием митът. Ето го и обяснението, естествено с включени факти. По време на 4 годишния бакалавър по Финанси и Контрол в Аванс, студентите изучават множество и различни предмети. Част от тях са тясно свързани с Финансите като например: Financial Accounting и Management Accounting, но и голяма част от тях дават знания и развиват други качества, пример за това са Digital skills, Business communication и Professional, Personal development, Fiscal Law и Intercultural Management. Изброените предмети са само част от това което ще изучавате още през първата година. През втората, третата и четвъртата година, университета цели да ви специализира и подготви директно за работния пазар. Тогава освен стажовете и възможностите за обмен, изучавате и Master Budget, Risk Management, Strategic Risk Management, Merger acquisition, Integrated Reporting и Data Management. Погледнато реално придобивате всички нужни знания да практикувате специалността си и опита от който се нуждаете за да започнете директно работа по специалността, а защо не още по време на обучението си. Под текста ще откриете и нагледно кои са някой от работодателите на студентите по Финанси и Контрол в Аванс.

Нека изясним, че с бакалавърската диплома на Аванс, възможността за магистър я има за тези които искат, но пък не е по никакъв начин задължителна за тези от вас които искат да се развиват професионално директно след бакалавъра. Много наши студенти избират например да започнат работа и след известно време работодателя им инвестира в магистърска степен ако те имат желание. Заключението е както смятам успяхме да ви уверим, за тези готови за работа след 4 години, възможностите са неограничени.

П.С. Остава още един последен блог от Финансовата поредица, готови ли сте бизнес студенти? Последният блог ще е специално за вас!

Поздрави, 

Екипът на UNIFY MythBusters 

Logo