Кариерен курс "Кой съм аз и коя е професията за мен?" (online)

Кариерен курс

Не знаеш какво да учиш? Създадохме нещо различно, точно за теб - специален кариерен курс!

Идните 40 или 45 години ще работиш това, което ще избираш днес. Звучи леко плашещо, нали? Да, така е.

Научно доказано е, че повече от 55% от хората, не работят оптимално, а само 30% от работещите обичат наистина работата си. Искаш ли да си част от тези 30%? 

Запиши се за единствения в България кариерен курс, който ще ти помогне да се насочиш към най-подходящата за теб специалност и професия!


КАРИЕРЕН КУРС ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОРИЕНТИРАНЕ "Кой съм аз и как да избера какво да уча?"

Присъствие: ONLINE в ZOOM или на живо в офиса ни в София

Продължителност: 3 посещения в група и 1 индивидуално посещение.   

Часове: 10:00 - 11:30 часа или 15:00 - 16:30 часа (по 2 уч. часа, общо 8 уч. часа)

ДАТИ ONLINE версия:

Начална дата: Край:

26.08.2021 - няма места                                      

09.09.2021                                     
21.09.2021 - няма места  05.10.2021
12.10.2021 - няма места  26.10.2021

16.11.2021 - няма места 

30.11.2021
11.01.2022 - няма места  25.01.2022
09.02.2022 - няма места  02.03.2022
12.04.2022 - няма места  26.04.2022
17.05.2022 - няма места 31.05.2022
21.07.2022 - няма места 26.07.2022
25.08.2022 - няма места 08.09.2022
20.10.2022 (15-16:30 часа) 03.11.2022

Подходящо за: ученици от 10-12 клас или студенти, които искат да изберат правилната специалност/професия.

Група: до 6 човека (за изцяло индивидуален формат, вижте тук).

Цена: 250 лв. 

Цената включва:

 • 8 учебни часа кариерен коучинг в група до 6 човека, водени от специализиран кариерен консултант;
 • Личностно развитие - правилна нагласа и подход, формулиране и поставяне на цели, съставяне на план;
 • Себеопознаване - изготвяне на личностни интереси, силни страни и умения;
 • Изготвяне на личностна мисия, визия и ценности;
 • Специализирани международни кариерни тестове (за определяне на личностни качества, умения, таланти и подходяща специалност);
 • Обсъждане и анализ на резултатите;
 • Разглеждане на различни специалности, професии и възможностите за реализация във всяка една;
 • Начертаване на кариерна карта;
 • Иновативени методи и много практически упражнения;
 • Всички материали.

Водещи:

Кариерни консултанти и водещи на курса за Кариерно ориентиране:

Милена Генчева има над 10 години опит в сферата на кариерното ориентиране и образованието в чужбина. Завършила е образованието си по Международен мениджмънт и консултации в университета Бреда в Холандия, а след това се сертифицира за кариерен и личностен коуч в Ериксон в Канада. 

Консултирала е над 1000 ученика, на които е помогнала в пътя на правилен избор на специалност в университет. По време на работата си като кариерен консултант, разработва авторски метод, който комбинира най-добрите похвати на кариерното ориентиране, кариерното консултиране и кариерния коучинг в един модел, наречен "Кариерен компас", с който дава възможност на учениците и бъдещите кандидат-студенти от България да открият парченцата от пъзела им и да съставят своя кариерна карта. 

Използва иновативни похвати и методи, които е придобила от образованието си в Холандия, както и от редица обучения, курсове и практическа работа с ученици. Според нея, индивидуалният подход към всеки ученик и неговите силни качества, е ключът към разковничето на въпроса "Коя е най-подходящата специалност?". Нейна мисия е да направи процеса на избор на професия вълнуващ и интересен, а учениците да са вдъхновени и успешни.


Ивайло Кръстев e завършил докторантура по „Психология“ във Великобритания. По време на следването си, Ивайло е работил по редица научни проекти и има експертиза в сферата на мотивацията, невропсихологията, когнитивните процеси и психичното здраве на индивида. Участвал е в редица международни конференции и като докторант е преподавал на други студенти. Впоследствие започва работа като асистент-лектор по психология в университета.

През 2021 г. се връща в родната България, за да стане част от екипа на UNIFY, мотивиран от мисията му да помага с опита и знанията си на всички бъдещи студенти, които са на прага да вземат едно от най-важните решения в живота си, а именно какво и къде да учат!

В кариерния курс за професионална ориентация, той преплита не само опита си в преподаването, знанията по психология, но и амбицията да допринесе за разрастването на коучинг програма за кариерно и личностно израстване и подпомагане на психичното здраве на кандидат-студентите. Според него добрите резултати изискват да бъде намерен най-подходящият и персонализиран подход към всеки ученик.

 


Методът:

Кариерното ориентиране на UNIFY е базирано около Модела "Кариерен Компас", създаден от Милена Генчева през 2020 година. Кариерен Компас е инструмент за избор на професия, който е съставен от четири компонента: Себеопознаване, Кариерен Коучинг, Личностно Развитие и Кариерно Ориентиране. Според Милена, отговорът на въпроса "Как да избера какво да уча?" трябва да дойде от вътре навън и за най-добър резултат, трябва да минем през четирите фази (Себеопознаване, Кариерен Коучинг, Личностно развитие и Кариерно ориентиране) в комбинация. Четири са и посещенията в кариерния курс, като във всяко едно от тях се минава през 4-те фази подред.


enlightenedСебеопознаване: Първият компонент включва в себе си намирането на отговорите най-ключовия въпрос, които всеки ученик трябва да си отговори: "Кой съм аз?". В частта "Кой съм аз?" правим тестове и въпросници за определяне на интересите, личностния тип, открояваме силните и слабите ни страни, както и уменията и талантите на всеки.

enlightenedКариерен Коучинг: Във втората част на компаса и съответно като втора тема в кариерния курс, търсим отговор на въпроса: "Какво искам?". Определяме личната мисия, визия и ценностите на всеки ученик. За целта използваме много коучинг инструменти, групови и индивидуални упражнения и ролеви игри.

enlightenedЛичностно Развитие: Третият компонент ни помага, след като сме разбрали кои сме ние и какво искаме, да разберем как да станем по-добри и "Как да го постигна?". Главните теми тук са проактивността, умението да вземеме решения, мотивацията ни, формулирането на целите, изготвянето на план за действие и разбира се, реализирането му. 

enlightenedКариерно Ориентиране: Четвъртият и последен компонент ни помага да си отговорим на въпроса "Какъв да стана?". В последната и индивидуална сесия на курса, разглеждаме различните професии, предимствата и недостатъците на всяка една от тях, възможностите за реализация след различните специалности и анализираме до колко всяка от тях е подходяща за нас. Чертаем кариерна карта и обсъждаме очакваната реализация на ученика. 


За кого е подходящо?

По време на кариерния курс ще се превърнеш в детектив, който изследва всичко около себе си. На базата на твоите открития, ще избереш и крайни компоненти влизащи в твоята бъдеща реализация. 

 • Готов ли си да отделиш един месец от живота си, да изследваш това, което искаш да правиш в следващите 40 години?
 • Да положиш една добра основа на твоето кариерно развитие?
 • Да задаваш много въпроси към себе си и твоите близки?
 • Да си създадеш свое мото, мисия и план за действие?
 • Да разгледаш из детайли професиите, които са подходящи за теб?
 • Да направиш информиран избор, базиран на твоите уникални личности качества и умения? 

Ако отговорите на тези въпроси е "ДА"? Тогава добре дошъл на твоето изследователско пътешествие.

Групата е само за 6 човека, така че регистрирай се възможно най-скоро.

РЕГИСТРАЦИЯ


Прочети повече:

Какво е кариерно ориентиране?

За кого е подходящо?

Защо да се доверим на UNIFY?

Logo