Дни на Образованието в Пета Езикова Гимназия Варна

19.03.2022
Дни на Образованието в Пета Езикова Гимназия Варна

Здравейте, скъпи ученици!

Поради обстановката в момента, се включваме онлайн във вашето събитие Дни на Образованието в Пета Езикова Гимназия. По-долу сме подбрали основна информация за образованието в Холандия, както и сме ви предоставили линкове към по-подробни статии.

Ако проявите интерес към някоя от програмите или университетите, или пък просто искате да разберете повече информация за системата в Холандия, то може да се свържете с нас и да си направим БЕЗПЛАТНА ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ .

Ние сме UNIFY, официалният представител на Холандските университети в България. Нашите консултанти са учили в Холандия и помагат на всички бъдещи студенти от собствен опит.

Холандия, или по-правилно Нидерландия, е малка страна в Западна Европа. По-популярното име на държавата е Холандия, но всъщност правилното е Нидерландия, което е името на 12-те холандски провинции в Европа и 3 острова в Карибско море. Повече информация за страната може да откриете ТУК .

През последните години страната на лалетата стана предпочитана дестинация за много от международните ученици, не само в България. Обравоанието е съвременно и практическо, учи се в изключително международна среда, студентите имат възможност за работа и стаж по време на следване, а дипломите са международно признати. Това са само част от предимствата на образованието в Холандия.

Таксите са достъпни (2200 евро на година, като първокурсници заплащат 1100 евро), може да се ползва студентски кредит, както и да се ползва субсидия от работещи студенти. За повече информация, се свържете с наш консултант, който ще ви разясни и най-малката подробност.

За университетите в Холандия може да научите повече от ТУК. Накратко има два вида университети – Изследователски и Практически. Има много информация в интернет относно двата вида университети, като голяма част от нея не е достоверна. Затова сме ви предоставили подробни статии за Акредитацията на университетите, както и за Класациите на холандските университети  Предоставили сме и всички източници, които сме използвали за 100% достоверност.

Приложните университети в Холандия може да откриете ТУК  а изследователските ТУК 

Ние ще ви предоставим подробна информация за програмите, които може да изучавате във всеки университет.

Кандидатстването е процес, който започва първо с избора на програма и университет. Това се случва в 11, понякога дори в 10 клас. Ако не сте си избрали програма и се лутате в избора на подходяща професия за вас, то можем да ви предоставим нашия Кариерен Курс, за да бъдеш напълно убеден в своя избор. Кариерният курс на UNIFY е базиран около модела "Кариерен Компас", създаден от Милена Генчева през 2020 година. Кариерен Компас е инструмент за избор на професия, който е съставен от три компонента: Себеопознаване, Личностно Развитие и Кариерно Ориентиране. Според Милена, отговорът на въпроса "Как да избера какво да уча?" трябва да дойде от вътре на вън и за най-добър резултат, трябва да минем през трите фази (Себеопознаване, Личностно развитие и Кариерно ориентиране) в комбинация. 

Стъпките по процеса на кандидатстване може да откриете ТУК 

Процесът на подаване на документи започва през м.Октомври всяка година, когато учениците са 12 клас. Основнивят пакет от документи, който трябва е:

  1. Лична карта
  2. Академична справка от училище, преведена на английски език
  3. Мотивационно писмо
  4. CV
  5. Сертификат за език, който може да се предпосатви на по-късен етап в някои от университетите.

Ние от UNIFY Помагаме при подготовката за сертификат IELTS. Следващите ни групи стартират на 16 Април, а ако имаш желание да се запишеш, то свържи се с нас. Повече информация ТУК

Нашите услуги по подаване на документи са напълно безплатни за партнъорските университети, а за всички допълнителни услуги може да се запознаете ТУК . За всички допълнителни цени у услуги, както и кандидатстване във всички униерситети в Холандия, може да се запознаете ТУКТъй като искаме да максимално полезни на нашите студенти, правим процеса по кандидатстване 100 % прозрачен. Всеки наш студент ще има профил в нашата онлайн платформа, където ще може да добавя програмите, за които кандидатства, да качва своите документи и да следи статуса на всяка една кандидатура. Повече за нашата платформа може да разбереш по време на онлайн консултация, а предварително можеш да се регистрираш ТУК

Промените в климатичните условия на Земята се случват с над 10 пъти по-бърза скорост, отколкото преди 30 години. Замърсяването на въздуха, глобалното затопляне и количеството отпадъци, които човечеството изхвърля, надхвърлят в пъти и най-смелите прогнози. Ето защо, съвместно с университет от Холандия, ние организираме специален Конкурс за най-добър Видео клип, с награда пътуване до Холандия! Ние редизвикваме всички ученици от 10, 11 и 12 клас да заснемат видеоклип, в който да покажат техния принос за климатичните промени. Ето тук може да се запознаете и по-подробно с конкурса. 

И накрая, защо да изберете нас, като спътник, който да върви до вас по пътя до входната врата на университета!

  • защото сме единствения специализиран консултант за Холандия!
  • защото работим само с Холандски университети, което ни дава възможност да знаем абсолютно всички подробности за всяка една програма, за всеки един университет!
  • защото всичките консултанти на UNIFY за завършили студенти от Холандия и ще ви предадат целия си опит и знания от първа ръка!
  • защото нашите студенти се приемат приоритетно в партньорските ни университети!
  • защото UNIFY дава достъп на кандидат-студентите си до профилите им и ще можете да следите всяка една стъпка от процеса на кандидатстване и ще получавате съобщенията от Университета директно на ваш мейл адрес!
  • защото кандидатстването в нашите партньорски университети е напълно безплатно.
  • защото UNIFY не обвързва студените с допълнителни договори и няма такса, ако сте кандидатсвали и в последствие се откажете от заминаване!
  • защото освен за успешното ви кандидатсване, консултантите на UNIFY ще се погрижат за всички детайли и пълната ви подготовка преди заминаването ви за Холандия!
  • защото само ние ще ви дадем персонално и индивидуално внимание и ще бъдем вашата подкрепа в трудните моменти и ще даваме информация за всяка неизвестност! Ние сами знаем колко много са въпросите и неизвестните преди заминаване, ззщото и ние сме минали по този път, точно поради тази причина създадохме UNIFY, за да може като минали през този процес студенти, да предадем информацията и да подготвим бъдещите студенти или както ние казваме "ОТ СТУДЕНТИ ЗА СТУДЕНТИ"! 

Надявам се да сме успели накратко да ти предоставим основната информация за Образованието в Холандия.

Ще очакваме да се свържеш с нас, като се регистрираш за БЕЗПЛАТНА ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ 

С пожелания за здраве и много усмивки!

Екипът на UNIFY

Logo