Master in Media Design: lens based

Willem de Кooning Аcademy

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.05.2024

Програмата Media Design, част от магистърска степен по изобразително изкуство и дизайн, е интензивна научноизследователска степен, базирана на проекти, която ще ви подготви да създадете отличителен глас като художник/дизайнер в съвременния медиен свят.

Нашата програма насърчава учениците да изследват нови възможности като критично работят върху това да запълнят историческите пропуски в сферите на фотографията, киното, анимацията, мобилните медии, информационните системи и технологичните мрежи. Този курс не вярва в старите медии и новите медии, нито в модела на изчезване на медиите, който прекъсва традиционните медийни истории: програмата съчетава в себе си багрите на процъфтяващата медийна екология.

Дигиталните медии могат да се разглеждат като област, в която за първи път се обединяват коренно различни същности на софтуера, интерфейса и човешкото поведение. Това често се изразява под формата на несъответствия между компютърния код и изображенията, които този код генерира, но не обяснява; несъответствие между абстрактни символи и конкретни модели, между концепция и усещане. Този курс не се опитва да утоли тези напрежения, а ги използва, за да стимулира нови начини на мислене как бихме могли да живеем с информацията днес.

Курсът се преподава от служители с международна репутация в съответните им области: Лидерът на курса Simon Pummell е режисьор, спечелил BAFTA, който в момента завършва четвъртия си игрален филм; Възпитаникът на MIT Media Lab Michael Murtaugh е пионер на онлайн видео проекта „активни архиви“, който представи на Documenta 13; Aymeric Mansoux е многократно награждаван художник и медиен изследовател; Steve Rushton е куратор, писател и редактор за редица проекти с художници като Rod Dickinson и Thomson & Craighead; Annet Dekker е независим изследовател; Barend Onneweer ръководи филмовата VFX компания R3MWERK, Timo Klok ръководи бюрото за уеб дизайн RestructWeb.

Местоположение: Ротердам, Холандия

Продължителност: 2 години

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

Logo