Liberal Arts and Sciences в University College Utrecht

Utrecht University

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.02.2023

В University College Utrecht ще изучавате Liberal Arts and Sciences , която е образователна философия, която е често срещана в Съединените щати. Вместо да избирате един предмет, Вие ще създате ваша собствена програма , избирайки от голям брой курсове от научната, социалната и хуманитарната сфера.

Помислете. Проблемите пред които сме изправени в днешно време са комплексни. Например, за да разберем глобалното затопляне ние трябва да разбираме от наука. Не може да разберете целия проблем на глобалното затопляне без да имате познания по политика, икономика и дори етика. Чрез изучаването на повече от една дисциплина, Вие ще се научите да имате подход към проблемите от различни гледни точки и ще се научите да мислите по различен от установения начин.

Създаването на персонална програма може да е труден процес. Затова в Утрехт,Вие ще имате персонална помощ от страна на преподавател, който ще ви помогне да изберете правилните курсове, които да Ви помогнат за бъдещата Ви реализация.

Обучение

В Утрехт персоналът и студенти оформят оживено общество. Няма голями лекционни зали. Вместо това има малки и интерактивни класни стаи. Инструкторите ще Ви стимулират да участвате в дебати, да изнасяте презентации и да мислите критично и креативно върху изучавания материал. 40 % от студентите са международни, което значи че във и извън класната стая се използва само английски език. А чрез толкова много различни култури, Вие често ще срещате изненадващи гледни точки по време на дискусиите в класната стая.

Всички студенти живеят и учат в кампуса в Утрехт. Вие ще живеете заедно с други студенти, но ще имате собствена стая и обща всекидневна.  Много клубове и комитети организират извънкласни дейности като спорт и танци, журнализъм и Модел Обединени Нации.  А ако имате нужда от почивка, може да пийнете по едно в бара на кампуса.

Corporate EN UCU 1280x550

Местоположение: Утрехт, Холандия

Продължителност: 3 години

Цена: € 4.584 на година за такса обучение + € 6.703 на година такса общежитие

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

 

Logo