Media Studies

University of Groningen - Faculty of Law

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.05.2021

 

 
Media Studies е 3-годишна бакалавъркса програма в университет Groningen, Холандия.

Медиите са в основата на съвременния живот. От социалните медии до печатните, от уебсайтове до телевизия, от търсачки до приложения: нашето разбиране за света се формира от медиите. Медиите оказват голямо влияние не само върху начина, по който общуваме помежду си, но и върху това как са организирани обществата: културно, политически и икономически.
Следователно тази академична програма изучава информативната и социална функция на медиите и схваща „култура“ в нейната антропологична дефиниция: като идеи, обичаи и социално поведение на определени (групи в) общества.

Ще придобиете знания и разнообразни теоретични перспективи за начина, по който са структурирани различните медийни платформи, как функционират и как са свързани помежду си; как медийните системи са подкрепени политически и икономически; и как се развиват и променят моделите на използване, производство и съдържание на медиите.
Ще се научите да прилагате и критично да размишлявате върху различни видове академични изследователски методи по различни теми. Освен това ще се запознаете и с професионалните области, свързани с медиите, ще развиете своите професионални умения, които да ви помогнат да се представите в свързани с медиите стажове и работни места.

Продължителност: 3 години
Локация: Грьонинген, Холандия
Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК .
Logo