Life Science and Technology

University of Groningen

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.05.2024

Искате ли да използвате микроскоп за изследване на клетките, но и да разберете как работи самият микроскоп? Искате ли да проектирате и синтезирате молекули, които могат да се насочат към специфични молекули, клетки или органи? Какви химични реакции се случват в тялото при приема на лекарства? Търсите ли разнообразие в курсовете и мултидисциплинарен подход към научните въпроси?

В тази образователна програма по наука за живота и технологии (LST) ще научите как да намирате отговори на въпроси като тези. Тази образователна програма съчетава елементи от различни дисциплини, включително химия, физика, биология, математика/компютърни науки и фармакология. Ще научите как да използвате това знание, за да можете да разглеждате проблемите от различни научни ъгли.

Лекторите изучават сложните детайли на живите организми, всеки със своя собствена гледна точка. Ако искаме да разберем сигнализирането през нашата нервна система, трябва да разберем разликите в електричеството и заряда в биологичните мембрани. Ако искаме да правим по-ефективни лекарства, трябва да разберем химията, участваща в създаването на лекарства – и какво се случва с тези лекарства в тялото.

Докато започнете тази програма, несъмнено ще бъдат стартирани много други нови изследователски проекти. Със сигурност ще намерите нещо, което ще предизвика интереса ви.

Местонахождение: Грьонинген, Холандия

Продължителност: 3 години

Основни предмети: Optics, Biochemistry, Mammalian Cell Biology, Bioinorganic Chemistry, Spectroscopic Tools, and Applied Microbiology and practical courses. 

Възможна кариера: Изследовател, Биомедицински технолог, Съветник по политиката, Разработчик на продукти, Здравен съветник, Информационен служител, Преподавател/преподавател

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

Logo