International & European Law

The Hague University of Applied Sciences

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.05.2024

The Hague University of Applied Sciences | University Info | 15 Bachelors  in English - BachelorsPortal.com

През четирите години на програмата по International & European Law ще развиеш умения, които позволяват успешна международна кариера в областта на правото. Програмата се фокусира върху личното и професионалното развитие на студентите и върху развитието на така нар. глобална информираност. Първите две години поставят основите на правото - предимно се акцентира върху теория и практически упражнения. В третата година студентите могат да си изберат подспециализация и да задълбочат своите юридически знания в дадена правна дисциплина. Като алтернатива студентите могат да отидат на обмен един семестър в чужбина, в универститет-партньор на Хагския университет. В последната година се прави стаж и дипломен проект по правен въпрос.

Year 1 - Introductory (Propaedeutic) Year

През първата година ще се запознаеш с основите на международното и европейското право. През първите три седмици ще следваш модул, специално предназначен да ви запознае с правната област, основните умения, програмата, университета и града Хага. Оттам нататък ще се съсредоточите върху EU Law, Public International Law, Tort, Company, and Family Law, за да изградиш една солидна основа за следващите три години.

Year 2 - Delve Deeper

През втората година ще укрепиш правните си умения като имаш възможността да се запознаеш с международно наказателно право, международна търговия, трудово право и други правни направления. След това ще участваш в групови Moot Court проекти, представляващи фиктивни корпоративни клиенти, като им помагаш за разрешаването на правни въпроси, като сливания и придобивания, или пък симулативно ще придобиеш представа какво е да защитаваш или осъждаш заподозрян международен военен престъпник. Ще получиш перфектен баланс между теория и практика по време на тази програма. Има дори шанс да вземеш участие в Съда на Европейските Общности в Хага, където съдиите ще оценят твоето представяне.

Year 3 - Specialisation Year

През третата година ще начертаеш собствения си път на професионализация. Тук имаш възможност да придобиеш по-задълбочени познания в правните области, които ви интересуват. Следваш два задължителни курса: Research Lab and Cross-Culture Skills and Professional Development. Освен това, ще можеш да избереш четири избираеми модула. Изборът на модули е широк, можеш да се специализираш във всичко - от корпоративно право до международно наказателно право, от правни технологии до права на човека.

Year 4 - Graduation Year

Не е тайна, че пазарът на труда в областта на международното право е жестоко конкурентен. Но добрата новина е, че завършилите тази бакалавърска програма са особено успешни в намирането на работа в рамките на една година. Това е така, защото Хага, международният град на мира и справедливостта, е домакин на множество престижни международни институции, неправителствени организации, посолства и международни компании.

Местоположение: Хага, Холандия

Продължителност: 4 години

Основни предмети: Constitutional Law, Human Rights Law, Public International Law, Legal Analysis, Property Law, Tort Law, Contract Law и други

Възможна кариерна реализация: Compliance officer, Contract Manager, Legal researcher, Legal advisor, Policy analyst и други

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

Logo