Fashion and Textile Technologies

Saxion University of Applied Sciences

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.06.2024

 

 

Fashion and Textile Technologies е професионална бакалавърска програма на английски в университета Saxion.
Международната индустрия по текстил и облекло е една много динамична среда. За да бъдеш успешен производител в тази сфера, трябва не само да разчиташ на техническите си познания за текстила, но и на разбирането на принципите за воденето на бизнес в тази сфера.


150 години назад, в градът Енсхеде е започната една текстилна продукция и оттогава тази индустрия е ключова за района. Курс по производство на текстил също така се предлага в Енсхеде от 150 години. Затова програмата по текстилно инженерство и мениджмънт в кампусът на Saxion University в Енсхеде е уникална по рода си. Съдържанието на курса се променило през годините – след като производството се е преместило в Азия, курсът е минал от изучаване на материалите и продукцията към изучаването на бизнес стратегиите и търговското развитие.


Първите две години на обучението, студентите придобиват необходимите фундаментални знания в сферата на търговията на дребно, маркетинга и продажбите. Също така, те имат лекции по разработване на продукта, технология на текстила и контрол на качеството, за да придобият необходимите знания за производството в сферата.
След втората година, студентите в програмата могат да избират една от трите специализации:
Product Management Fashion, която е насочена към поръчките, качеството на продукта, технология на текстила, производство на дрехи и облекла.
Product Management Textiles, тази специализация също обръща огромно внимание на другите важните сфери на текстилното производство като интериорен дизайн и технически текстил. Те са интересни и от гледна точка на интересните материали, които се използват там, и от гледна точка на честите технологични иновации, които се случват в тази сфера и интересните кариерни възможности за в бъдеще.
Marketing and Sales, която се фокурсира върху маркетинга, разпространяването на продукцията и онлайн търговията.

Специализации: Product Management Fashion, Product Management Textiles

Местонахождение: Енсхеде, Холандия

Продължителност: 1 или 4 години

Стаж: за едногодишната програма – не, за четиригодишната – да

Възможни кариери: в модната индустрия, интериорния дизайн и производствения сектор като асистент мениджър поръчки, специалист продукция, мърчандайзер, младши продуктов мениджър, младши логистичен мениджър, мениджър продажби, мениджър качествен контрол

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

 

 

Logo