North American Studies

Radboud University

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.05.2022

Защо да учите North American Studies в Radboud University, Неймехен?

Светът обича Американската култура, но е дълбоко недоверчив към американската политика и сила. В Radboud University се предлагат критични прозрения и на двете. Магистратурата дава възможности на студентите да придобият солидна експертиза във връзката към концепцията: „Америка в различни полета": Историята на Щатите, литературата, културата (включвайки популярната култура, филми, театър и изкуство) както и политическата история, чуждата политика, конституционалното право, религията и социалнита науки. Магистратурата в Radboud се отличава от другите Американски програми, в които фокусът е върху културните и политически връзки между Щатите, съседите й и Европа.

Магистратурата предлага следнaтa специализация:

Transatlantic Studies: History, Culture and Politics: С така нареченият „транснационален завой", Американските науки рязко повишават своя поглед над и през националните граници. В тази програма Вие ще изследвате политиката, културата и обществото на САЩ, в рамките на националните граници на страната, а също и отвъд тях. Централната тема е обмяната на културни и политически идеи между Северна Америка и Европа, както и свързаните въпроси в областта на Американизацията, глобализацията, културният обмен и политическият, и културен империализъм.

Местонахождение: Неймехен, Холандия

Продължителност: 1 година

Начален месец: Септември

Специализации: Literatures and Cultures of North America in an International Perspective, Transnational America: Politics, Culture and Society

Възможни кариери: Магистратурата предлага широка гама от възможности. Интердисциплинарното обучение и високото ниво на английски ще Ви помогнат да си намерите работа в международна среда. Вие можете да работите в училище или университет, като журналист, публицисте, в музей; в сферата на международни финанси, бизнес, управление, международни отношения.

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

Logo