History

Radboud University

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.05.2022

History е едногодишна магистърска програма на английски език в университета Radboud.

Kатедрата по история в Radboud University e разположена в най-стария римски град в Холандия- Неймехен. Програмта предлага следната специализация: Ancient and Medieval Mediterranean Worlds.

Ancient and Medieval Mediterranean Worlds се фокусира върху Средиземноморието и предлага задълбочен преглед както на Византийската Империя, така и на средновековния Запад. Средиземноморието стои в основата на някои от най-могъщите империи в историята, и в това си качество, и имало стратегическа роля в развитието и разпространението на различни култури през трите континента. Империи и републики, общност от държави, градски държави, свещеници и крале, халифати и кръстоносци: всички те са се разпостирали покрай бреговете и са се сръжавали за ресурси. Историите на великите градове, седалища на политически сили и културни центрове в този регион, било то Рим, Константинопол, Кайро, Дамаск или Кордова, са създадени именно с достъпа им до Средиземноморието в търсенето на превъзходство в един рязско променящ се свят. 

За втора поредна година, програмата 'History' е класиран на второ място в Холандия в Keuzegids Masters 2014 (Пътеводител за магистърски програми) в категория Geschiedenis на (History).

Местонахождение: Неймехен, Холандия

Продължителност: 1 година

Специализация: Ancient and Medieval Mediterranean Worlds

Основни предмети:

  • Cultural identity, cultural memory and imagined communities
  • Regionalism, colonialism and conquest
  • Continuity and change over the ancient and medieval periods
  • Tradition and ideology
  • Economic history and trade, including numismatics
  • Inter-religious contact, influence and acculturation

Възможни кариери: Завършвайки тази магистърска програма ще може да получите работа в публичните отношения, библиотекознанието, работа в музей, ще може да преподате и изнасяте лекции.

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

Logo