Media Studies: Digital Cultures

Maastricht University

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.06.2019

095 maastricht health campus 550x280 um

Media Studies: Digital Cultures е магистърска програма на английски език в университета Maastricht.
Въведението на дигиталните и електронните технологии генерира дълбоки културни трансформации в организацията на медийния пейзаж. Новите медии като интернета, CD и DVD предоставят нови възможности за разпространение на информацията, образование, комуникации, маркетинг и забавление.
Новите дигитални технологии са променили начина, по който информацията се съхранява, споделя и разпространява и начина, по който ние комуникираме един с друг в свободното си време – онлайн игри, филми и слушане на музика. Новите потребителски практики показват също, че линията между наслаждаването, консумирането на медия, ангажирането с нея и произвеждането и е много размита. Интернет има огромно влияние на нашето обвързване с политиката и културата. В същото време, по-старите видове медия като книги, радио, телевизия и филми са все още съществуващи и еволюират в комплексните отношения с по-новите видове медия.
Интердисциплинарната и сравнителната рамка на тази магистърска програма по медийна култура комбинира теоритичното отразяване на тези развития с практическите изследвания и медийни умения. Тя ще ти предостави академичен тренинг как да изследваш съществуващите трансформации в медийната култура и уменията да участваш в тези иновации.

Местоположение: Маастрихт, Холандия

Продължителност: 1 година

Основни предмети: Transformations in Media Culture, Real Virtualities, Sound Technologies and Cultural Practices

Възможни кариери: в културни организации, арт и медийни институции, в пресата като журналист, писател, редактор, в институции от публичния сектор като правителства или университети като анализатор, изследовател, консултант по политика, в частни компании на управленски позиции, свой собствен бизнес като уеб дизайн, консултиране.

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

Logo