Psychology

Maastricht University

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 15.01.2024

Бакалавърската програма Psychology ще Ви запознае с всички важни теории и подзони на психологията.

Програмата се различава в това, че има двоен фокус: когнитивна и биологична психология.

Когнитивната психология: изследва психичните процеси. Ако изучавате поведението на хората, трябва да погледнете отвъд видимото им поведение; трябва да погледнете какво се случва в съзнанието им. Когнитивната психология изучава тези вътрешни психични процеси на дадено лице, като език, памет, мислене и възприятие. Тези процеси влияят върху цялото ни поведение, независимо дали рационално, подсъзнателно или емоционално. Когнитивната психология описва тези процеси по отношение на обработката на информацията.

Практически примери за когнитивната психология:

  • Да предскажете кои телефонни номера са лесни за запомняне, като реклама
  • Да откриете кой метод на преподаване или изпит е най-добрият
  • Да знаете, кой информационни кампании са най-ефективни.
  • Биологична психология: да проучи дейността на мозъка, като източник на поведение
  • Биологична психология приема, че всичко, което съзнателно или несъзнателно възприемаме, правим и мислим, се дължи на модели на активност на мозъка. Човешкият мозък е сред най-сложните структури в света. За да се изучава, в биологична психология се използват различни техники, включително и най-новите техники brain-imaging. Те дават възможност да се погледне в живия мозък и да се измери, кога дейността се случва, кога се извърша конкретно действие или определена мисъл. Когато комбинираме когнитивната психология с биологичната психология, тя се нарича 'Cognitive Neuroscience'.

Практически примери за биологична психология:

  • Да използвате MRI за да погледнете в мозъка на някой, докато той или тя изпълнява определени действия или има определена мисъл.
  • Да измерите въздействието на психоактивните вещества, като транквиланти, амфетамини и кофеин, които променят начина на мислене, действие, и възприятие.

Местонахождение: Маастрихт, Холандия

Продължителност: 3 години

Възможни кариери: Поведенчески изцледовател в университет или (международна) изследователска институция; здравен психолог (лечение на психични оплаквания, след завършване на 2-годишна пост-докторска програма); поведенчески психолог (лечение на нежелано поведение); невропсихолог; психолог развитие (подпомагането на деца с проблеми в ученето) и други

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

 

 

Logo