Global Studies

Maastricht University

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.03.2024

Искате ли да разберете как различни части на света са свързани чрез глобални явления като изменението на климата и миграцията?

Искате ли да допринесете за една по-устойчива планета и да обсъдите решения за по-справедливо общество?

Искате ли да разберете глобалните предизвикателства от различни гледни точки, идващи от психологията, правото, икономиката, историята, световното здравеопазване, политиката и социологията, за да назовем само няколко?

Интересувате ли се от изучаване на нов език и укрепване на вашите междукултурни умения чрез практически, практически опит? Тогава новата бакалавърска програма Global Studies е за вас.

Global Studies ви обучава да разбирате и разработвате решения за сложни глобални проблеми. Програмата е структурирана около пет теми, всяка от които съдържа знания, теории, методи и академични и професионални умения от множество дисциплини:

  • Environment & Economy
  • Migration & Citizenship
  • Tolerance & Beliefs
  • Peace & Justice
  • 21st Century Learning

През последната година ще подложите на изпитание своя опит с теренно проучване до дестинация в глобалния юг (части от Африка, Азия и Латинска Америка), интердисциплинарна бакалавърска теза и шанс да развиете интервенция за обществен проблем, представен ви от неправителствена организация, държавна агенция, фирма или училище. Вие дори ще имате възможност да преподавате от своя опит на студенти от първата и втората година.

Местонахождение: Маастрихт, Холандия

Продължителност: 3 години

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

Logo