Medical Imaging and Radiation Therapy

Fontys Venlo University of Applied Sciences

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 15.05.2022

 

Университета предлага изцяло нова програма включваща професионално обучение по образна диагностика и лъчетерапия.

През тези четири години ще използвате медицинско оборудване за подготовка, изпълнение на образната диагностика, както и изследвания и лечение. По време на обучението ще научите как функционира човешкото тяло, кой преглед можете да извършите, когато бъде представен клиничен случай, кое оборудване трябва да използвате за диагнози или лечение и как работят тези устройства. Програмата разглежда също и ефектите на радиацията и радиоактивността върху човешкото тяло и как можете да защитите себе си и пациента си от тях.

Още през втората година ще задълбочите в по-сложни диагностични методи, усъвършенствани медицински устройства като CT, MRI, SPECT. Също така, ще научите как да съставяте графици и планове за лъчелечение. 

Fontys ще ви подготви за професията медицински специалист по образна диагностика и лъчетерапия (диагностичен и терапевтичен рентгенограф). Поради различия в законодателството и разпоредбите на различните държави по отношение на работата с медицински устойва използващи радиация, може да се изисква допълнителен трудов опит или друго доказателство за умения във вашата страна.

 

Местонахождение: Айднховен, Холандия

Продължителност: 4 години

Стаж: втората година (втория семестър)

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК

Logo