Applied Mathematics

Eindhoven University of Technology (TUE)

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 1.05.2022


Независимо дали става въпрос за мобилния ви телефон, данните за сигурността на вашата банкова карта, доставката на продукти в магазини, обработката на изображения в медицинската област или дигиталния прототип на автомобил: нищо от тях няма да съществува без математика. Може да не сте се замисляли до сега , но математиката е съществена част от съвременния ни свят. Ето защо има и постоянно търсене на математици, хора, които се радват на предизвикателството да решават проблеми и да проектират нови продукти.  Обичате ли да вниквате и търсите различни казуси и проблеми , за  които  продължавате да търсите решение, докато нещо не бъде решено? Ако е така, програмата по приложна математика е тази за вас.

Какво всъщност е приложна математика?
Приложна математика е специфична форма на математиката. Тя включва прилагане на математически модели, за да се очертае математическото ядро ​​на практически проблем. С приложната математика можете да решите проблеми, които в началото може дори да не изглеждат математически по своята същност. Това може да бъде например практически проблем, който съществува в промишлеността или в (правителствените) институции.

Тъй като математическият проблем понякога изисква проучването и изследването на математиката на по-фундаментално ниво, може да се наложи да започнете задълбочено проучване като приложен математик. И тъй като често си сътрудничите със специалисти от други области, ще се нуждаете и от способността да надникнете извън собствената си специализация. Именно това прави приложната математика толкова завладяваща.

Местонахождение: Айндховен, Холандия

Продължителност: 3 години

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

Logo