Systems and Control

Eindhoven University of Technology (TUE)

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.05.2022

Бързото развитие на високотехнологичните системи продължава да играе все по-важна роля в живота ни. Независимо дали говорим за логистични системи, които обработват поръчки автономно, роботи, които осигуряват грижи и компания за възрастни хора в уюта на собствените им домове, или самоуправляващи се автомобили: всички тези системи са насочени към това да направят живота по-лесен, по-безопасен и по-ефективен . Нарастващата сложност на тези системи е предизвикателство. Искаме да моделираме и контролираме тези процеси възможно най-ефективно. От само себе си се разбира, че има нарастващо търсене на високообразовани инженери, които имат способността да разработят технологията за управление, която управлява тези системи.

В почти всяка техническа област, варираща от автомобилната индустрия до инженерни фирми и изследователски институти, са необходими инженери, които имат познания за сложни, високотехнологични системи – и знаят как да ги управляват. Те допринасят за разработването и контрола на – например – индустриални роботизирани оръжия, литографски машини за производство на чипове и електронни микроскопи, които могат да виждат дълбоко в нано вселената. Холандската електрическа мрежа също се управлява и наблюдава от инженери с опит в системите и технологиите за управление.

Магистърската програма по системи и контрол в Технологичния университет в Айндховен (TU/e) ви обучава да бъдете експерт в областта на моделирането и управлението на сложни технически системи и процеси. За да придобиете тези знания, вие вземате основни курсове, които ви учат на теоретичните и математически основи на моделирането, системния анализ и дизайна на контрола. Вие прилагате тази теория към съществуващи системи, но тя е важна и при разработването и контролирането на бъдещи високотехнологични системи. Посещавате специализирани курсове и избираеми предмети, където развивате своите задълбочени познания относно приложните технологии, които ви интересуват най-много.

Местонахождение: Айндховен, Холандия

Продължителност: 2 години

Възможна реализация: 

С диплома по системи и контрол имате широко приложими умения в технологиите за управление и можете да избирате от много широка гама от професии. Особено в и около Айндховен има високотехнологични компании, големи и малки, които са специализирани например в системи за позициониране. Тези компании нямат търпение да наемат квалифицирани инженери като вас.

В допълнение, много завършили тази магистърска програма намират работа в автомобилната, енергийната и преработващата промишленост, в инженерни фирми, изследователски институти и в софтуерния сектор. Можете също така да започнете собствен бизнес. Нашите възпитаници си намират добра работа бързо (или още докато учат).

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

Logo