Science and Technology of Nuclear Fusion

Eindhoven University of Technology (TUE)

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 01.05.2023

Световното сътрудничество за разработване на ядрен синтез като безопасен, чист и неизчерпаем енергиен източник сега кулминира в изграждането на Международния термоядрен експериментален реактор (ITER). Разположен в южна Франция, ITER ще демонстрира 10-кратно умножаване на мощността на ниво от 500 MW.

Проектът ITER дава сериозен тласък на науката и техниката на ядрения синтез. Следователно ще се нуждае от ново поколение висококвалифицирани инженери и учени за работата си. Технологичният университет в Айндховен избра науката и технологията за термоядрения синтез като една от своите високопоставени области, като стартира специална изследователска група и създаде пълноценна магистърска програма по термоядрения синтез.

Магистърът по наука и технология на ядрения синтез е очевидният път за тези, които искат да се специализират в термоядрения синтез. Учебната програма е наистина интердисциплинарна – съчетаваща елементи от приложна физика, машинно инженерство и електротехника – и поставя акцент върху целенасоченото естество на изследванията на термоядрения синтез. Международният характер, работата в интердисциплинарни групи и обществените аспекти на изследванията на термоядрения синтез също са подчертани в програмата.

Ако сте интелигентен, амбициозен, интересувате се от високите технологии, не се страхувате от сериозно предизвикателство и имате загриженост за устойчивостта на планетата, тази програма може да е точно курсът за вас. Можете също така да изберете да комбинирате тази магистърска програма с приложна физика, електроинженерство или машинно инженерство като „двойна степен“. Това изисква половин година до една година допълнително обучение

Местонахождение: Айндховен, Холандия

Продължителност: 2 години

Възможна реализация: 

Магистърската степен по наука и технологии за ядрен синтез е перфектната подготовка за кариера в международни изследвания на термоядрения синтез. Тъй като сега започва изграждането на ITER, е необходимо ново поколение умни и добре обучени изследователи и инженери по термоядрен синтез. Млади хора с добър преглед на полето, набито око за обществените аспекти на термоядрената енергия и стремеж да доведат до успех невероятно сложния проект ITER.

В проекта ITER индустрията играе много важна роля. Над 80% от бюджета на ITER ще бъдат изразходвани за индустриални договори. В Холандия около 30 компании, предимно високотехнологични, участват активно в (подготвителната) работа за ITER. А нововъзникващата „индустрия на синтез“ също се нуждае от инженери със солидни познания в областта.

Бъдещето на завършилите не е задължително да е в ITER или в термоядрената индустрия. Fusion е интердисциплинарна област, в която се събират много компетенции. Като завършил тази програма, ще се научите да работите в международни, интердисциплинарни екипи, към конкретна цел и срещу краен срок. Тези умения и компетенции ви подготвят добре за кариера във всяка иновативна високотехнологична индустрия. Обикновено две трети от завършилите тази програма продължават кариерата си в индустрията.

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.

Logo