Windesheim University of Applied Sciences е обявен за най-добър университет по приложни науки

04.06.2022
Windesheim University of Applied Sciences е обявен за най-добър университет по приложни науки

Windesheim UAS е най-добрия университет по приложни науки на база студентска оценка. Резултатите показват, че студентите в този университет са по-удовлетворени от своята програма в сравнение с който и да е друг приложен университет (National Student Survey 2022 (NSE 2022).

 

Средната оценка от всички студенти във Windesheim UAS е 3.79 (по скалата 1-5), докато средната оценка на национално ниво е 3.65. Освен общото удовлетворение на студентите, Windesheim има по-високи резултати от средните за страната и в останалите 6 категории, които са включени във въпросника. Особено се отличава нивото им в категорията Student Counselling and Lecturers. „Най-високия резултат за студентска удовлетвореност е голям комплимент за нашите лектори и всички колеги, които са със студентите ни всеки ден, особено предвид пандемията. Това прави резултата още по-специален. “ казва президентът на изпълнителния борд.

 

Студентите дават висока оценка за възможността и качеството на получената помощ от професионални кариерни консултанти по време на тяхното обучение във Windesheim UAS. Също така, самата среда позволява на студентите свободно да изразяват своето мнение и личните обстоятелства се взимат предвид. Студентите усещат свободата да бъдат себе си в университета и се чувстват „като вкъщи“.

 

Повечето студенти са с много позитивни отзиви към своите лектори. Вярват, че преподавателите са експерти в своята сфера, имат професионален опит, както и добри преподавателски умения. Освен това, студентите отбелязват, че преподавателите им са отдадени на работата си и комуникацията между студент и преподавател е много лесна.

Фондация Studychoice123 организира проучването National Student Survey (NSE) всяка година. Тази година то беше направено между 17 Януари и 13 Март. На сайта им можете да прочетете повече за националните тенденции и резултати.

 

Logo