UNIFY MythBusters - Финансите са само Математика - Мит или реалност

11.06.2023
UNIFY MythBusters - Финансите са само Математика - Мит или реалност

Привет отново,

След 12 години в училище изучавайки математика, било то алгебра, геометрия или пък тригонометрия често много от нас се чувстват все едно са учили висша математика и не искат и да чуят за нея. Идвайки на консултация, много студенти които искат да учат бизнес, подробно ни разказват за алергията си към всичко свързано с математиката. Като минали от там ученици и студенти ние от UNIFY, разбираме притеснението на всички ви.

Това обаче не ни спира да ви насърчаваме да намерите своята мечтана специалност, а и професия, дори това да значи да преодолеете някой притеснения.

В специалността Финанси и Контрол на Аванс например, предметите още в първата година са много фокусирани към бизнес и мениджмънт, съчетан обаче с една тясна специализация в сферата на финансите. Бизнес комуникации или как да общуваме и разбираме културните различия в работните отношения с различни бизнес партньори, не звучат много математически, и не само че не звучат ами и не са, а са част от предметите изучавани през първата година. Финансите не са просто цифри, в тях винаги има логика, има последователност, има структура. Финансите не са просто изчисления, цифрите всъщност са една малка част от всичко което са Финансите като специалност и професия след това. На Линка (Bachelor Finance & Control (international) | Avans University of Applied Sciences) можете да прочетете за различните предмети и специализации на специалността Финанси и Контрол в Аванс.

Ето го и въпросът за днес дали Финансите са само Математика? Отговорът от UNIFY mythbusters е МИТ!!!

П.С. Следете блогът ни, поредицата за Финанси продължава много скоро!

До скоро!

Екипът на UNIFY

Logo