Мнения на студенти за Hanze University of Applied Sciences, Groningen

18.11.2020
Мнения на студенти за Hanze University of Applied Sciences, Groningen

Даниел Дамев 

Специалност: Дизайн, академия Минерва 

Впечатли ме това, че специалността се характеризира с практическия си подход към образование. Фокусът е върху експериментиране и трупане на колкото се може повече професионален опит, което подготвя чуениците за реалния свят извън университета. Като ученик в Минерва имам възможност да участвам в практически проекти за истински клиенти, изложби, стаж и дори да прекарам семестър в друг университет в чужбина. По този начин образованието в Минерва отваря много врати. Що се отнася до Грьонинген, разнообразните магазини, музеи, събития и множеството студенти ме накараха лесно да се адаптирам и почувствам вкъщи! 



Габриела Пенкова 

Специалност: Дизайн, академия Минерва

Като млад професионалист, развиващ се в сферата на дизайна, за мен е важно да следвам програма, която ми прозволява да се уча чрез практика. Следвайки програмата Дизайн в Hanze UAS имам възможност да  вземам участие в проекти за реални клиенти, като например "Ring Zuid", в който имах задача да направя интересен дизайн за информационен павилион. За мен едно от основните предимства на образованието в Минерва са малките класове и близките взимоотношения, които учителите имат с уечницеите! Да учиш артистична специалност в красив и културно богат град като Грьонинген е истинско удоволствие! 



Михаела Сугарева

Специалност: Магистър Интердисциплинарни Бизнес Науки 

Образованието си в Hanze UAS започнах преди четири години, когато записах бакалавърска специалност Международни Комуникации. Университетът и градът Грьонинген до толкова ми харесаха, че реших да остана тук и за магистратурата си. Hanze UAS ми помогна да се изградя като професионалист като ми даде възможност да работя по проетки за над осем международни организации по време на обучението си. Предлагайки ми възможността да следвам магистратура, университетът ми помогна да разширя професионалния си опит и бъдещи кариерни преспективи. 



Тина Штерева

Специалност: Магистър Международни Комуникации

Първото нещо , което ми хареса в магистърската програма, е  това, че университетът  се намира в  един от най-красивите  холандски градове – Грьонинген , известен и със студентския си  облик.  Магистърската специалност International communication   предлага изключително разнообразни методи на обучение  - например  както самостоятелна, така  и групова работа.  Записах тази специалност, защото вярвам,  че  тя ще  е от значение по пътя на професионалното ми развитие като ивент мениджър и защото съм убедена, че  притежавайки знанията за това как да бъда добър комуникатор,  ще съумея в бъдеще да изграждам добри  комуникативни  стратегии в  компаниите, за които ще работя.



Цветина Арабаджиева

Специалност: Магистър Международни Комуникации

Избрах магистратурата International Communication поради няколко водещи причини. На първо място ме привлече пъстрият и пълен с живот студентски град Грьонинген. Университетът, Hanze UAS предлага едно от най-добрите нива на обучение в Европа, както и среда за кариерното развитие на млади хора. Самата аз имам за цел да развия опита си в международна среда, като експерт по комуникации и MIC е част от правилния път, тъй като предлага иновативни подходи в преподаването и практическа работа с реални клиенти, което е от ключово значение. MIC, също като Грьонинген е с разнообразен характер, тъй като студентите са от цял свят, преплитат се различни култури и идеи, което дава основата и за създаване на ценни приятелства.


Хрисияна Тачкова, завършила Game Design, година 2019

Програмата Game Design ми позволи да развия техническите си умения в широок спектър от съобразяване на психологическите елементи зад създаването на игра до програмирането й за истински клиенти. По време на следването си в Hanze UAS срещнах страхотни хора от много различни националности и се интегрирах доста лесно, дори станах член на борда на гейминг организацията "Glitch".


Може да се срещнете с тези прекрасни 5 студенти от Hanze по време на събитието ни Виртуален ден в университета Hanze! Освен, че ще има специално Talk Show с тях, в което ще може да зададете всичките си въпроси, ще може да гледате и презентациите на студентите, в които ще ви разкажат много тънкости от опита им в образованието в чужбина.


UNIFY е официалният представител на университета Hanze за България. За безплатно кандидатстване или за връзка с настоящи или бувши студенти в университета, не се колебайте да се свържете с нас.

Logo