Работа в Холандия: Как да си я намерим?

30.08.2018
Работа в Холандия: Как да си я намерим?

Непълен работен ден

Има много места, където можеш да си намериш работа на непълно работно време в Холандия, може би в това отношение работодателите са малко по-гъвкави отколкото в България. Даваме няколко примери:

 

  • Сайтът College Life Jobs: в него може да търсиш обяви, които повечето пъти не изискват владеене на холандски език.
  • Университетът: може да се регистрираш за "vacatures" или "vacancies" чрез твоя университетски имейл акаунт, за да получаваш актуализации за свободни работни места на непълно работно време.
  • Чрез приятели или познати: твоята network мрежа е много важна при търсенето на работа, тъй като много често се получава приятелите ти да познават някой, който си търси работник или да те уредят на работа при тях.

0dbd221793e5da7762cd76cab50281a8

Пълен работен ден

Този тип работа обикновенно е по-трудна, отколкото почасовата, защото е по-дългосрочна и обикновено включва повече отговорности. Това често означава доста строги процедури за набиране на персонал и конкуренция с други кандидати. Въпреки това, ние вярваме, че ти можеш да се справиш и да си намериш добра работа на пълен работен ден.

  • College Life Jobs: в този сайт също може да търсиш и постоянна работа на пълен работен ден.
  • LinkedIn / Networking: един от най-важните ресурси за намиране на работа е твоята социална и професионална мрежа. Знаейки някой, който познава някой, може ти помогне много когато търсиш работа. Понякога това те разграничава от другите кандидати и те избутва крачка напред.
  • Университетската алумни мрежа: холандските университети се стараят да поддържат своите алумни мрежи организирани и подредени. Тези мрежи са изключително ценни и възпитаниците от твоя университет могат да ти помогнат много за потенциалните работни места и да ти споделят много от техния трудов опит.
  • Дни на отворените врати в компании: доста често различните студентски асоциации в университета ти ще организират дни на отворените врати в различни компании за студенти. Тези дни те запознават със средата на компанията, работната атмосфера, какво се очаква от служителите и те въвежда в пряк контакт със служителите, които работят там. Това е чудесен начин да установиш лични взаимоотношения с една компания и по този начин да си отвориш вратата към твоята бъдеща кариера.

Стаж или тренинг

  • College Life Jobs: в този сайт може да търсиш места за стаж също.
  • Уеб сайтовете на фирми: много компании публикуват обяви за стаж в раздела "Кариери" на своя уебсайт, защото искат да привлекат хора, които искат да работят точно в тази компания. Ако дадена фирма те интересува, не забравяй  да провериш уебсайта й за потенциални стажове.
  • LinkedIn/ Networking: подобно на търсенето на постоянна работа, твоята мрежа тук също е важна и ако познаваш повече хора

careerbuilder original 2245 

Намирането на работа, особено първа, не е лесна задача. Затова нашия съвет е да не се отказвате, да подхождате с много внимание и търпение и в крайна сметка в един момент ще се получи. Понякога нещата се стават от първия път и е необходимо да изчакаш подходящия момент или да потърсиш нещо друго. При всички положения, ние от екипа на UNIFY вярваме в своите студенти, и пожелаваме на всички да намерят своята мечтана работа!

Logo