Game Курс: Да създадем първата си видео игра (290-350 лв)

Game Курс: Да създадем първата си видео играИмате ли страст към видео игрите? Обичате ли да измисляте или да създавате разни неща? Имате ли аналитични умения? Обичате ли да разрешавате сложни проблеми?

Ако отговора на повечето от тези въпроси е ДА, определено трябва да помислите за кариера в разработването на видео игри! Гейм индустрията е сред първенците по растеж през последното десетилетие, а и няма никакви изгледи да забави темпото в скоро време. Само за 2020 г. приходите в индустрията се оценени на над 170 милиарда долара, а експертите смятат, че до 2025 г. те ще прехвърлят границата от 200 милиарда/годишно. Компаниите за разработване на игри са всеизвестни с перфектните си условия на труд и са жадни за нови и талантливи кадри. Но от къде да започнете?

Ако се замисляте за образованиe в нидерландските университети, сте на прав път. Практически насоченото обучение в Холандия е най-добрият метод за възпитаване на дисциплините свързани с разработване на видео игри. Програмите са съобразени с нуждите на бизнеса, изучават се най-новите и модерни технологии, а възпитаниците с холандски дипломи по Creative Media & Game Technologies  работят в най-големите компании в света.

Последната крачка, която трябва да направите е да подготвите вашето портфолио и да изпълните заданието за кандидатстване в университетите, а именно да направите видео игра по специална тема и указания.

Не бързайте да се плашите, създаването на игра не е толкова трудно, колкото си мислите!

Представяме ви курс, който ще ви помогне за успешен прием в гейм програмите в Холандия: Да създадем първата си видео игра.

Присъствие: Онлайн в Zoom

Начална дата: Свободни места:
07.11.2023 - 21.11.2023 Регистация

Продължителност: 3 групови занятия по 2 уч. часа, 3 допълнителни видео урока и 2 самостоятелни проекта, които могат да се използват в портфолиото и заданието за кандидатстване.

Часове: 19:30 – 21:30 часа – един път седмично.

Цена:  Цена: 290 лв. за записване до 17.10, 350 лв. редовна цена след тази дата.

Подходящ за:

- Кандидат-студенти за програмите по Creative Media & Game Technologies, които изпитват затруднение със завършване на задание - създаване на видео игра;

- Кандидат-студенти за специалност Artist, които могат да рисуват добре, но имат затруднения със съставяне на портфолио за кандидатсване и трансформиране на рисунките им във видео игра.

- Кандидат-студенти за специалностите по програмиране и гейм дизайн, които имат малък или никакъв опит в разработването на игри.

- Ученици, които имат страст към видео игрите, но малък или никакъв опит в разработването им. 

- Както и за тези, които не знаят със сигурност дали това е тяхното призвание.

Забележка: Курса обхваща началните стъпки и основите в създаването на видео игри чрез Unity Game Engine. Този курс няма да ви донесе добавена стойност ако сте: 

- способни да завършите самостоятелно цял проект, годен за игра;

- завършили успешно курс за разработване на игри и имате няколко завършени проекта;

- сте избрали различна от Unity програма и сте много близо до завършване на проекта си.

Ако попадате в тези категории, но все пак имате съмнения и притеснения за проекта си, може да се възползвате от индивидуална консултация и преглед на проекта от професионалист. Цената на индивидуалната консултация е 75 лв. 

 

Какво ще получите от курса:

- Ще придобиете основни познания в Unity – най популярният Game Engine (програма за разработване на игри) в света към днешна дата.

- Ще се научите, как да накарате рисунките ви да „оживеят“ в първата ви видео игра;

- Ще положите солидна основа в дизайна на видео игри, както и съвети как да я развиете в избраната от вас посока, спрямо избраната специалност;

- Ще научите ценна информация от „кухнята“ на гейм индустрията - работни позиции, условия, възнаграждения, перспективи;

- Ще получите професионална насока за успешната стратегия при подбор и представяне на портфолио, задание и интервю за прием в университет в Нидерландия;

- В края на курса ще разполагате с основите на два проекта, които ще може да надградите и представите в своето портфолио.

Регистрирайте се и запазете своето място от ТУК.

Logo