Дни на Кариерното Ориентиране

 

Не знаеш какво да учиш или каква е разликата в специалностите и сферите? Каква е реализацията след всяка една от тях? Как минава един работен ден в различните професии или какви са факторите за успеха ни?

=> UNIFY организира за втора поредна година Дни на Кариерното Ориентиране, по време на които ще ви отговорим на тези и още много въпроси.

В месеците Май-Юни 2023, сме подготвили специални кариерни дни. По време на тях ще имате възможност да разберете защо е важно да изберем правилната кариерна насока и как това ще се отрази на бъдещето ни.

Кариерните дни ще бъдат на различна тематика, като сме обхванали 7 от най-популярните сфери, в които учениците избират да продължат следването си.


Всеки от дните на кариерното ориентиране ще включва:

- Кариерна презентация, в която ще представим различните възможности за реализация;

- Представяне изучаваните предмети в различните сфери;

- Истории за реализация на ученици, завършили в различните специалности;

- Множество от лекции, които ще се провеждат от преподаватели от холандски университети. Те ще разказват за съответната програма, какво се изучава в нея, какви проекти работят, какви са възможностите след завършването й;

- Подбралии сме над 20 лектора, които ще ви представят както класически програми като Бизнес и Финанси, така и иновативни програми като Creative Media & Game Technologies и Creative Business.


А ето и какви кариерни дни да очаквате*:

Дата:  Сфера:
25 Май 2023  Бизнес, Комуникации, Управление на глобални проекти
29 Май 2023 Психология и Човешки Ресурси
01 Юни 2023 Туризъм и Хотелиерство
08 Юни 2023 Финанси и Логистика
15 Юни 2023 Гейм, дизайн и креативни програми
22 Юни 2023 Компютърни науки и IT
29 Юни 2023 Съвременни науки: Built Environment, Life Sciences, Environmental Science

 

Детайлна Програма

08 Юни: 

15:00 - 16:00 Презентация на UNIFY – Какво представлява програмата Логистика и разликите между програмите Финанси и Икономика
16:00 - 17:00 Какво изучава програмата Finance and Control (International) в Avans UAS - презентация на лектор
17:00 - 18:00 Най-търсената специалност в днешно време - Logistics Engineering: презентация на лектор от HZ UAS

 

Събитията са напълно безплатни, единствено трябва да направите регистрация ТУК.

След регистрация ще получите линка, с който може да влизате на всеки един от Дните на Кариерното Ориентиране, без да се налага да се регистрирате наново.


Защо е важно кариерното ориентиране?

  • Защото е необходимо да изберем професия, която да ни подходяща и в същото време да осигурява комфорта и професионалното развитие, което искаме.
  • Защото е важно ставайки сутрин да се събуждаме с усмивка и да имаме желание за работния ден, дори и той е да понякога 10 или 12-часов.
  • Защото, ако не сме избрали правилно, всяка сутрин ще се будим без особено желание да отидем на работното си място. 

Дните на Кариерното ориентиране са подходящи за всички, на които им предстои да изберат на къде да продължат своето образование. Ако сте 9ти, 10ти, 11ти клас, то е време да започнете да проучвате сферите, към които имате интерес. Съветваме ви да присъствате на колкото можете повече лекции, за да бъдете максимално информирани и така да направите своя информиран избор. Ако пък вече сте студент или завършил училище и правите GAP year, то по време на тези дни ще затвърдите какво искате да правите и към коя посока да се насочите. Кариерните дни са подходящи и за родители, които също проучват възможности за реализация на техните деца.

Logo