Дни на Кариерното Ориентиране

Не знаеш какво да учиш или каква е разликата в специалностите и сферите? Каква е реализацията след всяка една от тях? Как минава един работен ден в различните професии или какви са факторите за успеха ни?

=> UNIFY организира за пръв път Дни на Кариерното Ориентиране, по време на които ще ви отговорим на тези и още много въпроси.

В месеците Юни-Юли 2022, сме подготвили специални кариерни дни. По време на тях ще имате възможност да разберете защо е важно да изберем правилната кариерна насока и как това ще се отрази на бъдещето ни.

Кариерните дни ще бъдат на различна тематика, като сме обхванали 8 от най-популярните сфери, в които учениците избират да продължат следването си.


Всеки от дните на кариерното ориентиране ще включва:

- Кариерна презентация, в която ще представим различните възможности за реализация;

- Представяне изучаваните предмети в различните сфери;

- Истории за реализация на ученици, завършили в различните специалности;

- Множество от лекции, които ще се провеждат от преподаватели от холандски университети. Те ще разказват за съответната програма, какво се изучава в нея, какви проекти работят, какви са възможностите след завършването й;

- Подбралии сме над 30 лектора, които ще ви представят както класически програми като Бизнес и Финанси, така и иновативни програми като Water Management и Digital Business Concepts.


А ето и какви кариерни дни да очаквате*:

Дата:  Сфера:
09 Юни 2022   Психология, Социология и Човешки Ресурси
16 Юни 2022  Финанси и Логистика
23 Юни 2022  Инженерни специалности
28 Юни 2022  Природни науки: Chemistry, Life Sciences, Environmental Science
07 Юли 2022  Aрт, дизайн и креативни програми
14 Юли 2022 Туризъм, Хотелиерство и Организиране на Събития
21 Юли 2022  Бизнес, Комуникации, Икономика
25 Юли 2022     Компютърни науки и IT

Детайлна Програма

25 Юли: Компютърни Науки и Информационни Технологии 

15:30 - 16:00     Компютърни Науки или Софтуерно Инженерство? Какви са условията за прием и възможностите за реализация след това?- Кариерно Ориентиране с UNIFY 
16:00 - 17:00  Information Technology: топ IT програма в приказния град Харлем- презентация на лектор от Inholland UAS
17:00 - 18:00  Artificial Intelligence: програма на бъдещето - презентация на лектор от Radbaud University

 

Събитията са напълно безплатни, единствено трябва да направите регистрация ТУК.

След регистрация ще получите линка, с който може да влизате на всеки един от Дните на Кариерното Ориентиране, без да се налага да се регистрирате наново.


Защо е важно кариерното ориентиране?

  • Защото е необходимо да изберем професия, която да ни подходяща и в същото време да осигурява комфорта и професионалното развитие, което искаме.
  • Защото е важно ставайки сутрин да се събуждаме с усмивка и да имаме желание за работния ден, дори и той е да понякога 10 или 12-часов.
  • Защото, ако не сме избрали правилно, всяка сутрин ще се будим без особено желание да отидем на работното си място. 

Дните на Кариерното ориентиране са подходящи за всички, на които им предстои да изберат на къде да продължат своето образование. Ако сте 9,10,11 клас, то е време да започнете да проучвате сферите, към които имате интерес. Съветваме ви да присъствате на колкото можете повече лекции, за да бъдете максимално информирани и така да направите своя информиран избор. Ако пък сте вече студент или сте завършил училище и правите GAP year, то по време на тези дни ще затвърдите какво искате да правите и към коя посока да се насочите. Кариерните дни са подходящи и за родители, които също проучват възможности за реализация на техните деца.

Logo