Консултация за избор на профил в училище

Кариерната консултация за избор на профил в училище е специално разработена от UNIFY за ученици от 9 и 10 клас, на които им предстои да вземат решение, от което зависи тяхната бъдеща професионална ориентация и възможностите за кандидатстване в желани университети.  

Консултацията помага на учениците да направят избор от профилиращи предмети в училище, които са съобразени с личните им интереси и възможности, както и с бъдеща сфера на професионално развитие и условията за прием на университетите. По време на консултацията ще разгледаме различни сфери и професии.

  • Подходяща за ученици от 9 и 10 клас, на които им предстои да изберат профилиращи предмети в училище;

  • Предлага се онлайн или присъствено в офис София, Пловдив и Варна;


Програма и метод на кариерно консултиране:

Програма:

Сесия 1 – През погледа на ученика: 
Кои са интересите и възможностите пред мен? Кои са моите силни черти? Какво означава за мен мечтаната работа?
В първата кариерна консултация откриваме интересите и предпочитанията на учениците чрез упражнения и въпросници. Търсим определение на мечтаната работа и съотношението между успеха и щастието. По този начин научаваме повече за това кои сме ние и оформяме набор от области на интереси.
Сесия 2 – В света на професиите:
Как профилиращите предмети съответстват на професионалните сфери и кои са професиите на бъдещето? Какви са изискванията на университетите?
Във втората среща разглеждаме връзката между профилиращите предмети и сферите на бъдещо образование и професия. Разгледжаме сферите на образование и всички прилежащи към тях професии, както и изискванията за прием за всяка една от тях. 
Сесия 3 (по желание и срещу допълнително заплащане от 75 лв) Индивидуална коучинг сесия:
Какво да правя от тук нататък, за да реализирам потенциала си и да взема максимума?
Възможна допълнителна персонална коучинг сесия след която всеки ученик ще има изготвен свой план с подходящите сфери на обучение, свързаните с тях предмети, както и качествата и уменията, които трябва да развиват за успешен прием в университет и реализация. Освен това, ще направим и индивидуален план за следващите стъпки и ще работим с мотивацията.

Предстоящи Дати: спрямо индивидуалните възможности на учениците.

Цена: 150 лв. (включва всички материали, тестове и упражнения по програмата от Сесия 1 и Сесия 2). 
Сесия 3 е допълнителна кариерна коучинг сесия, която по желаение може да се добави, спрямо нуждите на ученика. Цената й е 75 лв. 


Водещ:

Милена Генчева има над 10 години опит в сферата на кариерното ориентиране и образованието в чужбина. Завършила е образованието си по Международен мениджмънт и консултации в университета Бреда в Холандия, а след това се сертифицира за кариерен и личностен коуч в Ериксон в Канада. 

Консултирала е над 1000 ученика, на които е помогнала в пътя на правилен избор на специалност в университет. По време на работата си като кариерен консултант, разработва авторски метод, който комбинира най-добрите похвати на кариерното ориентиране, кариерното консултиране и кариерния коучинг в един модел, наречен "Кариерен компас", с който дава възможност на учениците и бъдещите кандидат-студенти от България да открият парченцата от пъзела им и да съставят своя кариерна карта. 

Използва иновативни похвати и методи, които е придобила от образованието си в Холандия, както и от редица обучения, курсове и практическа работа с ученици. Според нея, индивидуалният подход към всеки ученик и неговите силни качества, е ключът към разковничето на въпроса "Коя е най-подходящата специалност?". Нейна мисия е да направи процеса на избор на професия вълнуващ и интересен, а учениците да са вдъхновени и успешни.

 

ЗА РЕГИСТРАЦИЯ

Logo